Special event station PD538RNI

Special event station PD538RNISpecial event station PD538RNI is weer actief, nu van 28 aug. tot en met 30 sept. 2020. Dit schrijft Ari, PD0ARI op zijn QRZ.com-pagina: We hebben nog veel QSL’s van PD538RNI op voorraad. Deze keer was PD538RNI rond 31 augustus (de dag dat de muziek stierf) voornamelijk actief op FT4 / FT8 om meer radio-operators buiten Europa de kans te geven contact op te nemen met deze speciale oproep en deze mooie QSL-kaart te krijgen.

Radio Veronica en Radio Northsea International

Mijn liefde voor radio is ontstaan ​​in de vroege jaren 70 tijdens het luisteren naar Radio Veronica en Radio Northsea International. Beide stations zonden uit vanaf radioschepen op de Noordzee en hadden miljoenen luisteraars. Radio Veronica zond uit op de middengolf. Radio Northsea International zond zowel op de middengolf als op de korte golf en FM. Elke dag goede programma’s, fantastische DJ’s, leuke jingles en radio deuntjes!

De DJ’s werden een soort familie; een deel van je leven! Radio Northsea International op short wave heeft me getriggerd om naar sw (DX) radiostations te luisteren en een nieuwe hobby was geboren … en het was ook een training voor goede radio-oren.

 

31 augustus 1974: de dag dat de muziek stierf!

In 1974 keurde de Nederlandse regering de antipiratenwet goed. Zij kondigde ook aan dat de wet op 1 september 1974 in werking zou treden. Beide stations werden gesloten in de avond van 31 augustus 1974.

Na een lange tijd radio short wave luisteraar te zijn geweest, heb ik mijn radiolicentie gehaald en ben ik begonnen als HAM-operator. Elke dag ben ik actief op de bands: geen dag zonder radio! Al met al: mijn liefde voor radio is begonnen met het luisteren naar Radio Veronica en Radio Northsea International!

73 ‘
PD538RNI / PD0ARI Arie Rietveld.

Special event station PD538RNI

QSL: direct or via bureau.

Direct: please SAE + $2,=

Direct voor Nederland a.u.b. geadresseerde en gefrankeerde retour enveloppe.

 

Met dank aan Ronny Plovie, ON6CQ