Regionieuws met berichten van de VERON-afdelingen

Regionieuws met berichten van de VERON afdelingen

In deze uitgave van het regionieuws

  1. Zomerparkdag
  2. SSB velddagen
  3. Bijzondere gast in de apparatuurkast
  4. Landelijke Otterjacht
  5. Koel

Als webredactie willen we graag aandacht geven aan wat er binnen de afdelingen van VERON in het land gebeurt. Daarom plaatst de redactie met regelmaat het Nieuws uit de regio. Met hierin artikelen die op afdelingswebsites zijn verschenen en de redactie zijn opgevallen. In Nieuws uit de regio vindt u maar een kleine selectie van wat er zoal op de websites van de afdelingen in het land is te vinden. Maar er is meer, veel meer. Bezoek daarom ook eens de websites van de afdeling bij u in de buurt.

Regionieuws van de VERON-afdelingen

Zomerparkdag afdeling Dordrecht maakt amateurradio zichtbaar

Het was clublid Fred PA3GDG uit H.I.Ambacht die het regiobestuur attendeerde op de Zomerparkdag. Een dag waarbij clubs en verenigingen zich aan het publiek mogen presenteren. Deze keer is het niet zoals gebruikelijk in de vorm van een markt maar worden de presentaties vanuit binnen locaties gedaan. Het A12 bestuur was direct enthousiast en grijpt deze vorm van promotie met beide handen aan.

lees meer

SSB velddagen afdeling Amstelveen doet mee

Het regiobestuur A02 Amstelveen heeft, alles afwegende, besloten om het SSB velddag-weekend door te laten gaan. Op zaterdag 4 en zondag 5 september zullen de leden, op de oude vertrouwde locatie van de ijsclub in Ouderkerk a/d Amstel, weer mee doen aan de SSB fieldday contest.

Lees meer

Bijzondere gast in de apparatuurkast

Sinds enige tijd was de repeater PI3NOV wat minder sterk te horen in de regio. Naar aanleiding van diverse vragen zijn Peter PE1IEE en Daan PD0RAA op bezoek geweest bij de installatie op de knobbel. Daar is, behalve wat onderhoudwerkzaamheden, ook een bijzondere gast aangetroffen

Lees meer

Op zondag 22 augustus 2021 wordt de Landelijke Otterjacht weer georganiseerd

De organisatie berust al sinds de start begin tachtiger jaren bij de VERON afdeling Meppel. Dit maal zijn alle zenders op 2m te peilen. De foxoring zendertjes zenden daarnaast ook uit op 80m en 70cm.

Lees meer

Koel

Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober verzorgden diverse partijen, waaronder de VERON afdelingen A16 Gorinchem en A44 Walcheren, het evenement KOEL.

Lees meer

Op het Regionieuws reageren?

Wil je reageren op een van de artikelen? Dat kan. Doe dit vooral bij de afdeling waar het artikel is gepubliceerd.