Regionieuws met berichten van de VERON-afdelingen

Regionieuws met berichten van de VERON afdelingen

In deze uitgave van het regionieuws

  1. JOTA-JOTI 2021
  2. Lighthouse-Lightship-Weekend 2021
  3. PI3DTC weer in de lucht
  4. VDA (Vertical Dipole Array) experiment

Als webredactie willen we graag aandacht geven aan wat er binnen de afdelingen van VERON in het land gebeurt. Daarom plaatst de redactie met regelmaat het Nieuws uit de regio. Met hierin artikelen die op afdelingswebsites zijn verschenen en de redactie zijn opgevallen. In Nieuws uit de regio vindt u maar een kleine selectie van wat er zoal op de websites van de afdelingen in het land is te vinden. Maar er is meer, veel meer. Bezoek daarom ook eens de websites van de afdeling bij u in de buurt.

Regionieuws van de VERON-afdelingen

JOTA-JOTI 2021

Op de website van A32 Meppel vraagt men aandacht voor de komende JOTA-JOTI. De afdeling vraagt of er scoutinggroepen zijn in de omgeving van Meppel die nog ondersteuning nodig hebben. Maar ook of er radiozendamateurs uit de omgeving zijn die zich hiervoor willen inspannen.

JOTA-JOTI is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij scouts contact met elkaar zoeken via amateurradio in binnen en/of buitenland. JOTA-JOTI is elk jaar weer een leuk evenement met uitdagingen voor jong en oud. Dit jaar vindt de JOTA-JOTI plaats van 15 tot en met 17 oktober 2021. Ook is er meer informatie te vinden over de JOTA-JOTI op de website van scouting Nederland. Interesse? Ga gerust eens bij een scoutinggroep kijken

Lees meer…

Lighthouse-Lightship-Weekend 2021

Tijdens het International Lighthouse Lightship Weekend (ILLW) zullen de radiozendamateurs van afdeling A20 Kennemerland en RCK weer twee vuurtorens van zendontvangers voorzien. Het weekend vindt plaats van zaterdag 21 tot en met zondag 22 augustus 2021. Door A20 Kennemerland en RCK wordt er tijdens het ILLW van 2021 twee vuurtorens, het Hoge Licht (hoge vuurtoren) en het Lage Licht ( lage vuurtoren ), geactiveerd. Dit evenement is dus geen wedstrijd maar is er gewoon gelegenheid om mooie verbindingen te maken op HF en VHF en ook het zendamateurisme weer eens wat te promoten.

Lees meer…

PI3DTC weer in de lucht

Afdeling A24 Doetinchem meldt dat PI3DTC vanaf 8 juli 2021 21.00 uur weer in de lucht is.

Lees meer…

VDA (Vertical Dipole Array) experiment

Op de website van A17 Gouda is een artikel te vinden over een VDA experiment. VDA staat voor Vertical Dipole Array. een twee element verticale richtingsgevoelige-antenne. Het betreft hier deel een. De redactie kijkt nu al uit naar deel twee en natuurlijk een leuk verslag in Electron.

Lees meer…

Op het Regionieuws reageren?

Wil je reageren op een van de artikelen? Dat kan. Doe dit vooral bij de afdeling waar het artikel is gepubliceerd.