Regionieuws met berichten van de VERON-afdelingen

Regionieuws met berichten van de VERON afdelingenIn deze uitgave van het regionieuws

  1. RTTY-bulletin afdeling 11 Zuidoost-Drenthe
  2. Ham Radio Deluxe, enkele tips
  3. Experiment PA3OES met inverted L antenne
  4. Toekomst van PI6MEP
  5. PA44F actief vanaf Ketelmeer en Zwartemeer

Regionieuws van de VERON-afdelingen

1. RTTY-bulletin

PI4ZOD, het clubstation van afdeling 11 Zuidoost-Drenthe, zendt een wekelijks RTTY-bulletin uit. Een bulletin met nieuws, wetenswaardigheden en berichten van de afdeling. Het RTTY-bulletin is wekelijks te ontvangen op de 2 meter en wel 145.300 MHz 45.45 Baud – 170 Hz Shift (1275/1445). Maar het bulletin is ook elke week te lezen op de website. De redactie is in handen van Albert PA0ABE.

Lees meer…

2. Ham Radio Deluxe, enkele tips

Op de website van A41 Flevoland een artikel over Ham Radio De Luxe. Hierin een aantal tips over het gebruik en het instellen van dit softwarepakket. Handig voor als u net met dit pakket begint.

Lees meer…

3. Experiment PA3OES met inverted L antenne

PA3OES beschrijft op de website van A11 Zuidoost-Drenthe zijn experiment met de inverted L. Een antenne die Andre gebruikt voor contesten op 160-meter. Hier is vooral veel ruimte nodig. Lees hoe Andre dit heeft opgelost.

Lees meer…

4. Toekomst van PI6MEP

In januari 2021 zijn een aantal geïnteresseerden via Zoom bij elkaar gekomen om te praten over de toekomst van PI6MEP de ATV-repeater van de afdeling A32. De huidige locatie op het ziekenhuis van Meppel wordt binnen kort verleden tijd en dus zal er een nieuwe locatie gevonden moeten worden. Bertus van het wel bekende pannenkoekenhuis annex chauffeurscafé De Lichtmis heeft een paar jaar geleden al joviaal geroepen dat alles wel bij hem op de paal mocht komen.

Lees meer…

5. PA44F actief vanaf Ketelmeer en Zwartemeer

Op 14 mei 2021 waren PA0PIW en PA2LO actief vanaf het Ketelmeer. De natuurgebieden Ketelmeer en Zwartemeer zijn dit jaar toegevoegd aan het PAFF-programma en waren nog niet geactiveerd. De dag na Hemelvaart (14 mei) was een mooie dag om daar verandering in te brengen. Beide gebieden bestaan grotendeels uit water, maar vanaf een aantal plekken kan de activatie op land plaatsvinden.

Lees meer…

Reageren?

Wil je reageren op een van de artikelen? Dat kan. Doe dit vooral bij de afdeling waar het artikel is gepubliceerd.