Regionieuws met berichten van de VERON-afdelingen

Regionieuws met berichten van de VERON afdelingen

In deze uitgave van het regionieuws

  1. PA44F, PAFF-0031 Speulderbos
  2. Even voorstellen Hans PA9S
  3. Sked ‘vliegveld Zeeland’ PA3GQF/P
  4. Radiomarkt Zuid-Limburg 2021
  5. MEER DAN 1000!

Als webredactie willen we graag aandacht geven aan wat er binnen de afdelingen van VERON in het land gebeurt. Daarom heeft de redactie een oproep geplaatst in de VERON Nieuwsbrief van juni 2021, dat hebben we geweten. Er zijn zoveel reacties binnengekomen dat de redactie de berichten moet doseren. Ook willen we graag de berichten in het Regionieuws spreiden over de afdelingen. In Nieuws uit de regio vindt u een selectie van wat er zoal op de websites van de afdelingen in het land is te vinden. Maar er is meer, veel meer. Bezoek ook de websites van de afdeling bij u in de buurt.

Regionieuws van de VERON-afdelingen

PA44F, PAFF-0031 Speulderbos – 25 april 2021

Amateurradio is nog steeds een onbekende hobby bij het grote publiek. Wat helpt is dit zichtbaar maken en zie hoe eenvoudig dit kan. Gerard PA0PIW wilde zijn IC-705 wel eens in het veld uitproberen. Een goede reden om weer eens samen een Flora- en Fauna-activiteit te doen. Gerard PA0PIW en Gert PA2LO besloten om dit keer naar het Speulderbos te gaan (PAFF-0031). Gerard onder zijn eigen roepletters /p actief met FT8 en Gert als PA44F, dit keer in Phone. CW bewaren we voor een volgende activatie.

Lees meer

Even voorstellen Hans PA9S

Afdeling A21 ARAC gebruikt de afdelingswebsite ook om leden van de afdeling voor te stellen. Met deze keer Hans PA9S in de hoofdrol. Wie is Hans en hoe is zijn interesse voor amateurradio gewekt. Her artikel begint goed

Als kleuter van drie heb ik eens wat onderzoek verricht aan een wandcontactdoos in het woonhuis van mijn opa en oma. Dit resulteerde in derdegraads brandwonden aan mijn linkerhand.

Lees meer

Sked ‘vliegveld Zeeland’ PA3GQF/P

Op de laatste lentedag nog een keer in een veldje om portable qrv te komen. Heb er steeds nog wel lol in om zo een station op te zetten. En dan gecombineerd met foto’s maken en nieuwe indrukken opdoen. Deze keer de plannen om naar het vliegveld in Zeeland af te reizen.

Lees meer

Radiomarkt Zuid-Limburg 2021

Ook dit jaar organiseert VERON en VRZA Zuid-Limburg weer gezamenlijk de Radiomarkt Zuid-Limburg, dé gelegenheid om dat lang gezochte onderdeel of apparaat te kopen of juist zelf eens wat ruimte in de shack te maken, om oude bekenden te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Want de Radiomarkt Zuid-Limburg is de kleinste maar gezelligste markt van het zuiden!

Lees meer

MEER DAN 1000!

In de VERON Afdelingscompetitie van 2021 is onze afdeling Kennemerland best weer aardig bezig dit seizoen. We staan zo halverwege dit jaar op de vijfde plek op de lijst met nu al meer dan 1000 punten.

Lees meer

Op het Regionieuws reageren?

Wil je reageren op een van de artikelen? Dat kan. Doe dit vooral bij de afdeling waar het artikel is gepubliceerd.