Veel reacties op online interesse onderzoek

Ledenonderzoek

In november en december van dit jaar deden we onder onze leden een online onderzoek naar de interesses en activiteiten op het gebied van amateurradio. Het onderzoek is 15 december gesloten. De PR-Commissie ligt alvast een tip van de sluier op over de resultaten.

Leden erg betrokken

De VERON telt 6500 leden. Om een representatief beeld te krijgen van de interesses en activiteiten is van 5% van alle leden een reactie noodzakelijk, dus 325 reacties in totaal. We hadden gehoopt dat er voldoende leden zouden reageren. Tot onze verrassing bleken er flink meer leden deel te hebben genomen aan het onderzoek dan de gewenste 325. Maar liefst 771 reacties werden ontvangen. Dat toont aan dat onze leden erg betrokken zijn bij de verenging en graag hun input willen geven om de service naar de leden verder te verbeteren.

Conclusies en aanbevelingen

Op dit moment zijn we druk bezig om alle resultaten te verwerken. Gezien de vele reacties hebben we wat meer tijd nodig dan in eerste instantie gepland. Zodra de resultaten verwerkt zijn, zullen het hoofdbestuur en de PR-Commissie daar conclusies uit trekken en aanbevelingen doen richting commissies en werkgroepen. E.e.a. zal ook vastgelegd worden als een aanvulling op het beleidsplan. Omdat er ook vragen zijn gesteld over activiteiten op afdelingsbijeenkomsten, zullen die resultaten en conclusies ook met de afdelingsbesturen gedeeld worden.

Zelfbouw en experimenteren

De conclusies volgen nog, maar een tip van de sluier ligt de PR-Commissie alvast op. Onze leden blijken toch vooral bezig te zijn met zelfbouw en experimenteren. Een rode draad door de resultaten is dan ook de behoefte aan meer informatie over zelfbouw van bijvoorbeeld antennes, zenders en ontvangers. Denk aan informatie in de vorm van projecten.

Nog een onderzoek?

In 2017 staan meer onderzoeken gepland. Daarbij wordt er mogelijk dieper meer ingegaan op bepaalde aspecten van amateurradio. Ook gaan we meten hoe tevreden onze leden zijn over de verschillende diensten die de verenging levert en de vereniging in het algemeen. Omdat er veel nieuwe technologische ontwikkelingen worden gedaan binnen de radiocommunicatie, wordt het interesse onderzoek in 2018 weer herhaald om te kijken of er een verschuiving is in interesses en activiteiten. Daar kunnen we als vereniging dan weer op inspringen.

Bedankt voor je deelname

Het hoofdbestuur en de PR-Commissie bedanken alle deelnemers aan het onderzoek. In januari worden onder de deelnemers 10 cadeaubonnen t.w.v. 20 euro per stuk verloot. Winnaars worden bekend gemaakt op deze website en in Electron.