PACC log insturen kan nog tot en met 28 februari 2019

PACC log insturen kan nog tot en met 28 februari 2019In het weekend van 9 februari 12.00 uur UTC tot 10 februari 12.00 uur UTC is de jaarlijks terugkerende PACC contest gehouden. Hieraan beleeft menig radiozendamateur in binnen- en buitenland elk jaar weer veel radioplezier. Ook dit jaar was er aan belangstelling weer geen gebrek en zijn er weer veel verbindingen gemaakt. Heeft u uw PACC log voor 2019 al ingestuurd?

De PACC bestaat al vanaf 1956 en vindt elk jaar plaats in het tweede volle weekend van februari. De snelle rekenaars onder u komen er snel achter dat in 2020 de PACC contest voor de 65ste keer zal plaatsvinden.

PACC certificaat

De contest is oorspronkelijk bedoeld om de rest van de wereld eenvoudig toegang te verlenen om de benodigde 100 Nederlandse stations te werken voor het PACC-certificaat. Maar de contest heeft zich ontwikkeld tot een populaire gebeurtenis in de hele wereld. Ook nu nog staat voorop dat zoveel mogelijk Nederlandse stations hun roepnaam laten horen op de HF banden.

PACC log insturen kan nog tot en met 28 februari 2019

Tot 24 februari zijn er 1373 logs ontvangen. Heeft u ook puntjes weggegeven maar de PACC log nog niet ingestuurd? Doe dit alsnog een checklog mag ook. Controleer de handleiding van uw logprogramma om een cabrillo file aan te maken. Uploaden van de PACC log is heel eenvoudig en dat kan hier. Heeft u minimaal 50 geldige verbindingen gemaakt en de PACC log ingestuurd dan komt u in aanmerking voor een herinneringsvaantje.

Er zijn 405 Nederlandse stations die hun log hebben ingestuurd. Daarvan maken er 113 gebruik van het door PA3AYQ geschreven PACC log programma.

PA-Beker wedstrijd

Het tweede weekend van November vindt de PA-Beker wedstrijd plaats. Deze wedstrijd is vooral leuk voor de beginnende contester. De PA-Beker is opgedeeld in twee korte wedstrijden. Een deel voor CW en een deel voor SSB verdeeld over 2 dagen en elk deel duurt maar 2,5 uur. In deze contest nemen alleen Nederlandse stations deel. Dus wil je kennismaken met het contesten dan is dit een mooie gelegenheid. Zet 9 en 10 november 2019 alvast in uw agenda.