Electron maart 2019

Op de Electron maart 2019 voorpagina, signaal injector voor 10 GHzOp de Electron maart 2019 voorpagina

Op de voorpagina van de Electron maart 2019. Een foto van een signaal injector voor 10 GHz.

Vlamdiode en vlamtriode

De doorsnee lezer van Electron is wel enigszins bekend met de geschiedenis van de techniek en die van de radio in het bijzonder. Voordat de radiobuis zijn intrede deed, werd door de stamvaders van de radiotechniek heel wat bedacht.

Ledlampen test voor Elektorlabs

De EMC-EMF commissie heeft Elektorlabs aangeboden de ingezonden ledlampen aan een pre-compliant test te onderwerpen. Aanleiding voor de test was een oproep in elektronicamaandblad Elektorlabs. De redactie vroeg lezers om storende ledlampen op te sturen. Zij ontvingen er uiteindelijk 16. Om ze conform de Europese norm EN 55015 te testen bood de EMC-EMF commissie aan de lampen aan een EMC pre-compliance test te onderwerpen.

ARDF ontvanger

Nico Veth, PA0NHC beschrijft in deze Electron een zelfbouw ARDF-ontvanger. Niet alleen de ontvanger en de bouw komt aan bod maar er is ook een print beschikbaar.

Ruud Warnaar stelt zich aan u voor

Binnenkort verschijnt in de Electron een serie over de Raspberry PI in combinatie met onze radiohobby. Maar Ruud begint bij het begin en legt in deze serie stap voor stap uit hoe deze Single Board Computer werkt. Weet u nog niets van de Raspberry PI? Dan is deze serie ook geschikt voor u en kunt u ook deze techniek aan de shack toevoegen met leuke experimenten en zelfbouwprojecten. Voor vragen of het delen van ervaring is het Techniek Forum voorzien van de rubriek “Microcontroller en microcomputer”. Het VERON Techniek Forum is exclusief voor leden van de VERON. Heeft u nog geen toegang? Vraag dit aan via het aanvraagformulier op de website.

VERON Techniek ForumEn verder in Electron maart 2019

VHF en hoger

Uitgebreide inhoud van de VHF-en-hoger commissie vindt u hier.

Linkenpagina

Een selectie van lastig over te typen linken uit Electron zijn hier aan te klikken.

Wanneer komt de Electron?

De drukker verstuurt de Electron van maart op 27 februari 2019
De Electron van april wordt op 24 april 2019 verstuurd.

Wilt u ook de Electron ontvangen?

Electron is het maandblad van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland). Waarin elke maand weer leuke artikelen en zelfbouw projecten in staan. De Electron wordt niet alleen voor, maar vooral door de VERON leden geschreven.

Word lid van de VERON en vul het online aanmeldingsformulier in.