OR78CLM Canadian Liberation March 4-6 november 2022

OR78CLM Canadian Liberation MarchKnokke-Heist (België) herdenkt de bevrijding in 1944 door Canadese troepen jaarlijks met verschillende ceremonies. Met als hoogtepunt ook een mars. Vele duizenden wandelaars namen reeds deel aan deze Canadese Bevrijdingsmars. Die volgt namelijk de route die de soldaten aflegden tussen de Westerschelde in Nederland en Knokke. Om dit te herdenken en te eren, organiseert ONZ, “The Radio Shack Oostkust”, vanaf het begin elk jaar een “on the air” evenement met een speciale radioroepnaam. De speciale roepnaam is dit jaar dan ook OR78CLM Canadian Liberation March.

OR78CLM Canadian Liberation March

De 78ste Herdenking gebruikt de speciale radioroepnaam “OR78CLM”. In het weekend van 4-5-6 november 2022 is er permanent een amateurradiostation in de lucht op verschillende kortegolfradiofrequenties. Het radiostation maakt gebruik van telegrafie, maar ook telefonie en verschillende digitale modi.

Programma 2022

– Vrijdag 4 November
20 u. Ten eerste de officiële opening van het OR78CLM radio-event met een receptie met drankjes en hapjes. Ten tweede gaat de Radio Shack open. Dan zullen de operators ook radiocommunicatie starten met andere amateurradiostations over de hele wereld.

Zaterdag 5 November

24 uur on air in CW, FT8, FT4, DMR modes

Zondag 6 November

9 u. UBA “Vriendenronde” op de 2m en tevens de 80m band

14 u. Gratis pannenkoeken voor iedereen

20 u. Einde van het “On the air”evenement

We hopen vele contacten te maken en belonen dit tevens met een mooie QSL kaart van de OR78CLM Canadian Liberation March.

Christophe Daeninck ON3XI Secretaris
Radio Shack Oostkust, v.z.w. ‘t Walletje 50c, 8300 Knokke-Heist, België
ONZ, een afdeling van UBA, de Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs