CGR-weekend Dennenheul 2022

CGR-weekendVanwege corona kon het twee jaar niet, maar dit jaar gaat het weer gebeuren: het gezellige CGR-weekend voor radioamateurs met een beperking. Het weekend in Dennenheul in Ermelo is dit jaar van vrijdag 18 t/m maandag 21 november 2022.

Het gaat vooral om onderling QSO en maken van radioverbindingen. Verder wisselen we ervaringen uit met het oog op belemmeringen door handicap of beperking. We zoeken naar eventuele oplossingen en reiken elkaar ideeën aan.

Voorgeschiedenis

Lange tijd geleden voegde de VERON een groep zendamateurs samen (later de Commissie Gehandicapte Radioamateurs, CGR) om VERON-leden, die op de reguliere wijze voor het zendexamen zakten of vanwege hun handicap zelfs niet konden deelnemen, te begeleiden om radiozendamateur te kunnen worden.

Als aanvulling op de cursus kwamen de examenkandidaten bij elkaar in Dennenheul, een conferentiehotel voor blinden en slechtzienden. Daar werden zij een week lang bijgestaan door hun cursus(bege-)leiding en examinatoren.

De kandidaten konden aan de radiozendamateurs de laatste vragen stellen. Als afsluiting vond per examenkandidaat, voor zowel het technische deel en/of voor het CW-deel, afzonderlijk een officieel, maar aangepast examen plaats.

Na een reünie van een aantal ‘Dennenheul-deelnemers’ ontstond de behoefte aan een soortgelijke bijeenkomst. Dit groeide uit tot het jaarlijkse weekend.

Voor wie?

Het CGR-weekend krijgt sponsoring van het VERON Fonds. Het CGR-weekend is voor alle VERON-leden met een beperking.

Bij opgave van naam, e-mailadres en telefoonnummer graag ook de aard van beperking vermelden vanwege eventuele verzorging (eigen begeleiding) en aanpassingen aan de slaapgelegenheid.

Aanmelden bij de secretaris van de CGR en graag uiterlijk 1 oktober. Pas na telefonische bevestiging door de CGR is uw deelname definitief.

Opgave

  • Secretaris Joop Lankhaar (PA1JLG):  pa1jlg@veron.nl of 0416-351604
  • Loek Geertsen (PA9LUC): swl.ham@xs4all.nl

Cursistbegeleider

Soms krijgt de CGR de vraag om hulp of begeleiding aan N- en F-cursisten met een beperking. Wij moeten helaas nog nee verkopen, omdat we geen begeleiding hebben.

Bent u diegene die de CGR kan en wil helpen? Neem dan contact op.