Oproep voor vrijwilligers bij WRTC2022

“Zonder vrijwilligers geen WRTC”

Website WRTC2022

Deze korte zin geeft het belang weer van hechte en georganiseerde groepen vrijwilligers voor het WRTC2022.

Vrijwilligers zijn steeds een essentieel onderdeel geweest van de WRTC-evenementen, te beginnen met de allereerste editie in Seattle. Bij de laatste twee edities, die doorgingen in Boston en in Wittenberg, breidde het aantal teams en taken zich voortdurend uit. Zo werden vrijwilligers buiten het organisatiecomité steeds belangrijker voor een succesvol en geslaagd evenement.

Uit alle hoeken van de wereld

In juli 2023 zullen elite-amateurradio-concurrenten uit alle hoeken van de wereld samenkomen in Noord-Italië om hun vaardigheden te vergelijken. Dit evenement is bekend geworden als de “Olympische Spelen” van de competitieve amateurradio-evenementen: namelijk het World Radiosport Team Championship (WRTC).

Alle deelnemende teams zullen opereren vanuit locaties in de omgeving van Bologna. Aan het einde van het WRTC2018 in Duitsland – zodra de opdracht van het WRTC2022 aan Italië officieel werd gemaakt – werd het organisatiecomité voor het WRTC2022 in Italië benaderd door veel Duitse vrijwilligers die deelnamen aan het WRTC2018. Ze waren enthousiast over de uitzonderlijke ervaring en wilden zich graag aanmelden als vrijwilliger bij het WRTC2022 in Italië.
Velen wisten aanvankelijke weinig van de wedstrijden en waren uiteindelijk een week lang overweldigd door radiotechniek.

Waar en wanneer

Het WRTC2022 vindt plaats van 4 t/m 10 juli 2023. Het hoofdkantoor komt in de provincie Bologna. De operationele sites, waar de antennes worden opgesteld, bevinden zich in de provincies Bologna, Ravenna, Ferrara en Modena.

voor de foto’s zie https://www.wrtc2022.it/

Vrijwilligerswerk bij het WRTC2022 is onmisbaar voor Italië

Het organisatiecomité heeft vele vrijwilligers nodig, zowel tijdens de voorbereiding van het evenement als tijdens het evenement zelf in juli 2023. Voor het evenement betekent vrijwilligerswerk tijd doorbrengen met een groep vrienden om onder meer antennes te assembleren. Alsook volgende zomer de antennes monteren op de operatielocaties in de omgeving van Bologna. Tijdens het evenement betekent vrijwilligerswerk leven in de leefwereld van de radio samen met de meest talentvolle deelnemers ter wereld. Vrijwilligerswerk betekent tijdens de activiteiten van persoon tot persoon socialiseren en interessante mensen uit alle hoeken van de wereld leren kennen. Voor de organiserende Italianen betekent dit vrienden van over de hele wereld leren kennen en verwelkomen.

Het organisatiecomité voor het WRTC2022 is eveneens op zoek naar sponsors van de locatiestations om te helpen bij het aanbieden van geschikte faciliteiten voor elk deelnemend team. Site Station Sponsorships helpen de kosten te dekken van alle items die nodig zijn op elk van de 65 operationele locaties. De 67 antennes kunnen worden gemonteerd vanaf mei 2023.

Vrijwilligerswerk bij het WRTC is een spannende ervaring

Als jij en enkele vrienden in de maanden mei en juni 2023 een paar dagen beschikbaar hebben om mee te helpen antennes te monteren op de operationele sites, dan is deze oproep voor jou. Als je een vreemde taal kent, gepassioneerd of professioneel bent op het gebied van techniek, fotografie, video, audio, reclame, publicaties, of je kent iets van computers en datanetwerken, dan is deze oproep eveneens iets voor jou.

De activiteiten van vrijwilligers voor, tijdens en na het WRTC is essentieel voor het verloop en het succes van het evenement. De mogelijkheden om de organisatie van WRTC2022 te helpen zijn legio en zijn samengevat op de website onder vrijwilligers en bij contact.
Kies wat je zou willen doen om je mede-radiosportliefhebbers en het WRTC2022 te helpen door het formulier in te vullen en op te sturen.

In verband met het evenement zullen er mogelijkheden zijn voor rondleidingen en begeleide bezoeken aan een verscheidenheid aan interessante plaatsen, waaronder die in verband met Marconi. Bovendien zullen er tal van mogelijkheden zijn om te socialiseren met andere radioamateurs en deelnemers van over de hele wereld. Zoals iedereen die een eerdere WRTC heeft bijgewoond zal bevestigen. De locatie waar de ceremonies zullen plaatsvinden is erg mooi en omgeven door een groot park. Dit is het moment om vrijwilligerswerk te doen.

Met dank aan Ronny ON6CQ