Nieuwe locatie voor Radiokampweek VRZA

De VRZA organiseert al vele jaren de Radiokampweek op Streekpark Klein Oisterwijk. Omdat dat park een andere bestemming krijgt, moest de radiokamp-organisatie op zoek naar een nieuwe locatie. Dat is nu gelukt: vanaf 2022 is de nieuwe locatie recreatiepark De Lucht in Renswoude. Lees hier het gehele bericht van de VRZA over dit onderwerp.

Bericht van de VRZA

Beste radiovrienden,

Zoals jullie afgelopen Radiokampweek hebben begrepen is een groot aandeel van Streekpark Klein Oisterwijk verkocht en wordt het park compleet op de schop genomen. Het wordt een  bungalowpark zonder kampeervelden. Helaas betekent dit voor ons dat we onze activiteiten daar niet meer kunnen voortzetten.

Alternatieve locatie Radiokampweek

Voor ons als bestuur kwam toen de moeilijke taak om een alternatieve plek te vinden voor de Radiokampweek. Voorwaarden, liefst centraal gelegen in Nederland, leuke omgeving voor jachten, ruimte voor de PI4RKW-TV-studio, ruimte voor een radiomarkt en vooral een camping die ons accepteert en ondersteunt bij de voor de gewone mens toch iets wat afwijkende activiteiten.

In totaal hebben we circa 40 campings en vakantieparken aangeschreven in Nederland. Het merendeel wees onze aanvraag af, vanwege de periode of groepsgrootte.

Recreatiepark De Lucht in Renswoude

Uiteindelijk reageerde parkbeheerder en toekomstig eigenaar Mike (PD8W) van Recreatiepark De Lucht in Renswoude positief en vooral enthousiast. Op zondag 6 juni is het bestuur gaan kijken en bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Hieronder een opsomming:

  • We krijgen de beschikking over een aantal chalets en luxe chalets
  • Er komt een apart veld voor de grote groep kampeerders van de Radiokampweek
  • Er is een beperkt aantal luxe kampeerplekken beschikbaar met privé sanitair, deze ligt niet aan het zelfde veld als het RKW-groepsveld.
  • We hebben de beschikking over een ruimte voor de TV-studio.
  • Deze ruimte is dermate groot dat we die ook kunnen gebruiken voor andere binnenactiviteiten, zoals bouwproject, damesactiviteit en lezing. Tevens is er een volledig uitgerust bar aanwezig die we in eigen beheer kunnen gebruiken. We mogen deze ruimte ook gebruiken om bijvoorbeeld ’s avonds nog even gezellig bij elkaar te komen. Voor de ruimte is er een klein terras welke we kunnen gebruiken als start en eindlocatie voor bijvoorbeeld jachten.
  • Het groepsveld is dermate groot dat we de ene zijde voor kamperen kunnen gebruiken en de andere zijde voor de radiomarkt.
  • We kunnen probleemloos inkoppelen op het kabel TV-netwerk, uiteraard blijven we ook zoals afgelopen jaar uitzenden op 23cm.

Al met al een zeer positieve ontwikkeling.

Inschrijving 2022

De inschrijving voor 2022 zal net zoals voorgaande jaren lopen via de website radiokampweek.nl. Op 1 januari 2022 zal gedurende 14 dagen de inschrijving geopend worden. Daarna zal de indeling door de organisatie worden vastgesteld en aangemeld bij Recreatiepark De Lucht. Indien men na deze periode alsnog wil inschrijven voor deelname, dient men dat zelf te regelen bij Recreatiepark De Lucht.

Zo, de camping is geregeld dus we kunnen in volle vaart aan de slag met het samenstellen van een leuk en gevarieerd programma voor 2022. We hopen jullie dan ook, in 2022, in grote getale te mogen begroeten op Recreatiepark De Lucht.