NEPM met Pearl Harbor Day Memorial

NEPM met Pearl Harbor Day MemorialEen speciaal evenement met het station NEPM vindt plaats rond Pearl Harbor Day Memorial. Dit gebeurt met toestemming van de Navy’s 3rd Fleet Spectrum Manager, the Battleship IOWA Amateur Radio Association (BIARA) en de IOWA’s Innovation and Engineering Team. Radioamateurs activeren op 7 december 2021 de marine-roepnaam NEPM van het slagschip IOWA ter gelegenheid van Pearl Harbor Day Memorial. De activatie van het special event station vindt plaats op 7 december 2021 tussen 1600 en 2359 UTC.

NEPM op Pearl Harbor Day Memorial

NEPM zal zenden op 14781,5 kHz in USB en zal luisteren op 14343,0 kHz in USB. We herinneren de radioamateurs eraan dat ze NIET mogen zenden op 14781,5 kHz. Dit valt namelijk buiten het voor radioamateurs toegestane spectrum.  Als er verkeer is op 14343,0 kHz, zal de NEPM-operator een alternatieve frequentie aangeven waarop hij luistert. QSL’s zijn beschikbaar als er een SASE wordt meegeleverd. NEPM, NI6BB of NE6PM staan ​​vermeld op QRZ.com. Welke route u ook kiest, het komt altijd bij de QSL-manager terecht.

BIARA

De Battleship Iowa Amateur Radio Association (BIARA) is een vereniging van radioamateurs.  Het doel is het ondersteunen van radioactiviteiten op, of in verband met, het slagschip Iowa. De exploitatie van het Battleship Iowa staat onder controle van het Pacific Battleship Center (PBC), een non-profit corporatie. BIARA is ook een sociale en recreatieve non-profit corporatie. Alle BIARA-leden die zich bezighouden met radioamateuractiviteiten aan boord van het Battleship Iowa zijn verplicht om geaccepteerd en geregistreerd te worden als vrijwilligers van het PBC. Ook moeten ze zich houden aan alle vrijwilligersrichtlijnen en richtlijnen zoals die door het PBC kunnen worden vastgesteld.

Battleship Iowa

NEPM was de roepnaam van de Iowa vanaf haar indienststelling in 1943 tot haar definitieve buitengebruikstelling in 1990. In 2002 werd het toegewezen aan de USCGC Heron. In 2016, door inspanningen van Bob, WB6SLC, kreeg het slagschip de roepnaam opnieuw toegewezen. Daarom heeft de USCGC Heron nu NHRN als roepnaam. De Iowa is een van de weinige Amerikaanse museumschepen die zijn oorspronkelijke militaire roepnaam toegewezen heeft gekregen.

BIARA exploiteert haar station onder licentie NI6BB vanuit het communicatiecentrum op het Battleship Iowa . Ze promoot daarmee de PBC, de Iowa en radioamateurs in het algemeen. Wij stellen het eveneens op prijs dat u contact met ons opneemt en ons helpt bij onze missie.

Bezoek de website van BIARA op https://biara.org voor meer informatie over radio-operaties aan boord van het slagschip IOWA. De Iowa is binnenkort ook de thuisbasis van het National Museum of the Surface Navy.

Met dank aan Ronny Plovie, ON6CQ