PA0SIM actief tijdens 75 jaar VERON-dag

Zoals nog 72 andere VERON leden heeft ook Jan PA0SIM roepletters aangevraagd met 75 in de prefix. Met als doel om deze te activeren tijdens de 75 jaar VERON-dag op 21 oktober 2020. Een mooie gelegenheid om gezamenlijk met de speciale roepletters uit te komen en tevens VERON te promoten. Lees het verslag van Jan PA75SIM.

 

Jan PA75SIM tijdens 75 jaar VERON-dag

Wanneer een vereniging als de VERON 75 jaar bestaat mag dat zeker ver uitgedragen worden. Dus op de valreep een week vooraf de PA75 call aangevraagd. Jan werkt niet meer en dus genoeg tijd om mee te doen.

Technisch probleem aanvragen speciale roepletters

Ondanks een technisch probleempje bij het aanvragen en met snelle hulp van Agentschap Telecom was dit op tijd geregeld. Maar ook de speciale roepletters PA75SIM aan QRZ.com toegevoegd,  zodat de gegevens van de speciale roepletters gemakkelijk gevonden kan worden.

WebSDR

Door gebruik te maken van de WebSDR in Maasbree kan Jan PA75SIM CQ roepen en niet alleen de hele sterke stations horen en werken maar ook de zwakkere.

Jan is vroeg begonnen en om 03.40 uur lokale tijd van start gegaan. Voor Jan alleen in de mode CW.

Maar helaas waren de condities ronduit slecht. De K-index was opgelopen tot 4 en hoger.

Op 30 en 20 meter was geen streep FT8 op de waterval te zien. Dat wil wat zeggen, want de sterke FT8 signalen zie je praktisch altijd. Eerste uren gemiddeld één station per 2 minuten gewerkt, voornamelijk op 40meter. Signalen waren zwak. Maar zonder de WebSDR van Maasbree had Jan het kunnen vergeten. Jan heeft over de dag met periodes van een half uur tot 3 kwartier op 80, 40, 30 en 20 meter geroepen

Response was laag, maar ja, wat wil je op een doordeweekse dag met slechte condities. En het is tenslotte geen contest waarbij veel stations QRV zijn. Voor het log heeft Jan gebruik gemaakt van N1MM. Maar Jan heeft toch nog 204 verbindingen in het log gekregen

Al met al heb ik er een hele leuke CW dag aan gehad.

73 Jan PA75SIM/PA0SIM

VERON is JARIG

Als u nu lid wordt van VERON dan betaalt u niets tot het einde van 2020.
Aarzel niet en klik op deze link

Amateurradio is een technische hobby waarbij experimenteren met radiosignalen centraal staat. Ondanks dat we inmiddels veel over radiosignalen weten valt er nog steeds veel te ontdekken en te leren. Heeft u wel eens foto’s van de achterkant van de maan gezien? Radiozendamateurs. Wat dacht u van radiocontact met het ruimtestation ISS voor scholen? Radiozendamateurs. Of noodcommunicatie naar aanleiding van (natuur)rampen. Radiozendamateurs

Maar experimenteren met behulp van nieuwe technieken als Software Defined Radio, Arduino, Raspberry PI, WebSDR of digitale TV signalen met beperkte bandbreedte is mogelijk. Ook is er ruimte voor de oudere reeds bestaande technieken. Zoals experimenteren met buizen of morse. Kortom een hobby voor elk wat wils. En zeker in de huidige tijd is er geen enkele beperking om deze hobby uit te voeren.

Word lid van VERON

75 JAAR VERON MET 75 JAAR VERON-DAG

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?