Internationale Molendagen 13 en 14 mei 2023

MolendagenIn het weekend van 13 en 14 mei 2023 is er weer volop activiteit rond de molens en gemalen tijdens de Internationale Molendagen. Niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en zelfs buiten Europa.

De naam Internationale Molendagen is dus niet overdreven.

Ook diverse amateurs van VERON-afdeling Dordrecht zijn actief vanuit de Middelmolen Molenaarsgraaf.

De Middelmolen in Molenaarsgraaf

Zaterdag 13 mei zijn een aantal radioamateurs van VERON-afdeling 12 (Dordrecht) actief vanuit de Middelmolen in Molenaarsgraaf tijdens de jaarlijkse Molen- en Gemalendag.

De Middelmolen in Molenaarsgraaf zet ook dit jaar de deuren open. Normaal is deze poldermolen niet vrij toegankelijk maar tijdens dit evenement is iedereen welkom om de molen te bezoeken. Er is de gelegenheid om eens te zien hoe deze molen het waterpeil in de polder op de juiste hoogte probeert te houden. Internationaal zetten veel molens hun deuren open. De radioamateurs van de VERON-afdeling Dordrecht zijn actief van 10.00 tot ca 16.00 uur en maken verbindingen met andere radioamateurs. Een jaarlijks evenement onder de naam: ‘Mills on the Air’.

De Middelmolen wordt beheerd door de molenstichting SIMAV. Het bezoekadres is Graafdijk West 57 te Molenaarsgraaf. Meer info is te vinden op de website van de SIMAV.

Zoals op de QSL -kaart te zien is, zijn de roepletters PA6MM tijdens deze activiteit in gebruik, en wel op 20, 40 en 80 meter

Meer informatie