Populaire mods.dk website gehackt

mods.dk gehacktWebmaster Erik Hansen OZ2AEP van mods.dk heeft vrijdag jl. alle gebruikers gemeld dat 2,5 jaar geleden zijn website is gehackt. Bij deze hack is de database met alle gebruikers informatie buitgemaakt.

Hack website mods.dk

Erik meldt dat 2,5 jaar geleden hackers succesvol een script hebben uitgevoerd op de website. Hiermee hebben zij een kopie van de database kunnen bemachtigen. De database bevat alle e-mail adressen van gebruikers en de bijbehorende versleutelde wachtwoorden. Een hacker zou hiermee wachtwoorden kunnen gaan genereren. Na encryptie zou het wachtwoord gelijk moeten zijn aan het opgeslagen wachtwoord in de database. Bank rekeningnummers zijn niet opgeslagen in de database, alleen de PayPal transactie meldingen.

Wachtwoord veranderen!

Na de ontdekking van de hack is het lek gedicht. Nu kunnen alleen nog bestanden van het type JPG, PDF en TXT worden geüpload. Hiermee wordt het injecteren van kwaadwillende code voorkomen.

Verder heeft Erik e-mails van gebruikers ontvangen die zijn benaderd om geld over te maken. Hiermee zou worden voorkomen dat gegevens op het internet worden verspreid. Op dit soort berichten niet ingaan is het advies van Erik.

Het is belangrijk om het wachtwoord van het gebruikers account bij mods.dk zo snel mogelijk te wijzigen. Indien het wachtwoord ook elders is gebruikt, daar ook wijzigen.

Ondanks de veroorzaakte problemen hoopt Erik dat velen zijn site willen blijven ondersteunen gezien zijn beperkte middelen. Voor Erik is de website is een hobby project, zoals amateur radio.

De website mods.dk is bekend van de beschrijvingen van modificaties en reparaties van ham radio apparatuur en van (service-) manuals.