ElectrONline Electron mei 2019 elektronisch beschikbaar

ElectrONline Electron mei 2019 elektronisch beschikbaar

Vorig jaar hebben we twee exemplaren van ElectrONline gepubliceerd. En die werden beide zeer positief ontvangen. Dus wordt het hoog tijd voor de eerste 2019 ElectrONline uitgave. Hierin is onder andere te lezen over de shack van Cor PD0GHF. En over de toekomst van de QSL-kaart. Maar ook over Arduino voor radioamateurs. En wat dacht je van dat Heathkit SB artikel? Kortom, het is weer heel veel lekker leesvoer, met de complimenten van de VERON.

Lees deze ElectrONline bediening

Leuk, zo’n ElectrONline. Je hebt de voorpagina al voor je neus. Maar hoe blader je nu door dat ding heen? Welnu, daar zijn verschillende methodes voor. Al naar gelang het type computer waarmee je werkt.

ElectrONline Electron mei 2019 bedieningHeb je een desktop of laptop computer? Dan kun je met de pijltje-naar-rechts toets op je toetsenbord naar de volgende pagina. En met pijltje-naar-links weer terug naar de vorige pagina. De pijltje-omhoog en pijltje-omlaag toetsen werken ook. Maar dan om ietsje omhoog of omlaag te scrollen. En wil je grotere stappen op en neer maken? Dan kan dat met de pagina-omhoog en pagina-omlaag toetsen. Vaak te vinden op het numerieke toetsenbord gedeelte.

ElectrONline Electron mei 2019 bedieningWordt je dat omhoog en omlaag scrollen een beetje zat? En wil je de pagina verkleinen zodat je alles in één oogopslag ziet? Of juist flink vergroten omdat je het niet optimaal kunt lezen? Hou dan de “Control” toets eens ingedrukt terwijl je op de plus (+) toets drukt. Of op de min (-) toets. Daarmee pas je het zoom-niveau van je browser aan. Dat werkt ook op andere webpagina’s.

Géén toetsenbord? Maar wel een muis of aanraakscherm? Dat werkt ook. Maar daarvoor moet je wel even weten waar je naar moet zoeken. Verticaal gezien midden op de pagina is er aan de linkerkant een witte < te zien in een grijs blok. Soortgelijk rechts een > symbool. Zie hiernaast op de foto’s. Door de kleurige voorplaat van Electron willen die icoontjes nog wel eens een beetje moeilijk te vinden zijn. Maar als je eenmaal weet hoe ze er uit zien, dan heb je ze zo gevonden. Met de rechter blader je naar de volgende pagina. En met de linker weer terug.

ElectrONline Electron mei 2019 bedieningDoor alle pagina’s heen springen kan ook met grotere stappen. Onderaan de ElectrONline zie je een horizontale rij bolletjes. Het eerste bolletje is wit, de rest is zwart. Ieder bolletje staat voor één pagina. Dus hiermee kun je in één klap naar bijvoorbeeld de 10e pagina springen. Door een klik op het 10e bolletje. Probeer het maar eens.

Tip voor slechtzienden

Is er nog meer controle nodig over hoe ElectrONline (of iedere andere VERON webpagina) weergegeven wordt? Dan raden wij aan onze speciale plug-in te gebruiken. Rechtsboven iedere VERON webpagina is een icoon met de beeltenis van een rolstoel te vinden. Klik er eens op. Je krijgt zo maximale controle over de weergave van de pagina.

Meer weten over de VERON of Electron?

Vraag een informatiepakket aan bij ons Centraal Bureau. Of beter nog, word lid van de VERON.

P.S. Eerdere edities vóór ElectrONline mei 2019 zijn ElectrONline juli 2018 en ElectrONline november 2018. Dus je kunt nu door middel van ElectrONline een heel goede indruk krijgen van wat ons clubblad Electron je te bieden heeft.