ElectrONline Electron juni 2020 elektronisch beschikbaar

ElectrONline Electron juni 2020 elektronisch beschikbaar

Afgelopen twee jaar hebben we pakweg iedere zes maanden een exemplaar van ElectrONline gepubliceerd. En dat zorgde keer op keer weer voor flink rokende webservers in ons datacenter. Deze online publicaties worden erg goed gelezen en zeer positief beoordeeld.

Dus is het hoog tijd voor de eerste 2020 ElectrONline uitgave. Hierin is onder andere te lezen over de zelfbouw van een vermogens- en VSWR-meter tot 8 GHz. En over lineaire satellieten. Maar ook hoe je de winddruk van een antenne kunt berekenen. Of wat te denken van een Ultrabeam van twee naar vier elementen helpen?

Kortom, het is weer heel veel lekker leesvoer. Met de complimenten van de VERON.

De ElectrONline bediening in een notedop

Leuk, zo’n ElectrONline. Je hebt de voorpagina al voor je neus. Maar hoe blader je nu door dat ding heen? Welnu, daar zijn verschillende methodes voor. Al naar gelang het type computer waarmee je werkt.

ElectrONline Electron mei 2019 bedieningHeb je een desktop of laptop computer? Dan kun je met de pijltje-naar-rechts toets op je toetsenbord naar de volgende pagina. En met pijltje-naar-links weer terug naar de vorige pagina. De pijltje-omhoog en pijltje-omlaag toetsen werken ook. Maar dan om ietsje omhoog of omlaag te scrollen. En wil je grotere stappen op en neer maken? Dan kan dat met de pagina-omhoog en pagina-omlaag toetsen. Vaak te vinden op het numerieke toetsenbord gedeelte.

ElectrONline Electron mei 2019 bedieningWordt je dat omhoog en omlaag scrollen een beetje zat? En wil je de pagina verkleinen zodat je alles in één oogopslag ziet? Of juist flink vergroten omdat je het niet optimaal kunt lezen? Hou dan de “Control” toets eens ingedrukt terwijl je op de plus (+) toets drukt. Of op de min (-) toets. Daarmee pas je het zoom-niveau van je browser aan. Dat werkt ook op andere webpagina’s.

Géén toetsenbord? Maar wel een muis of aanraakscherm? Dat werkt ook. Maar daarvoor moet je wel even weten waar je naar moet zoeken. Verticaal gezien midden op de pagina is er aan de linkerkant een witte < te zien in een grijs blok. Soortgelijk rechts een > symbool. Zie hiernaast op de foto’s. Door de kleurige voorplaat van Electron willen die icoontjes nog wel eens een beetje moeilijk te vinden zijn. Maar als je eenmaal weet hoe ze er uit zien, dan heb je ze zo gevonden. Met de rechter blader je naar de volgende pagina. En met de linker weer terug.

ElectrONline Electron mei 2019 bedieningDoor alle pagina’s heen springen kan ook met grotere stappen. Onderaan de ElectrONline zie je een horizontale rij bolletjes. Het eerste bolletje is wit, de rest is zwart. Ieder bolletje staat voor één pagina. Dus hiermee kun je in één klap naar bijvoorbeeld de 10e pagina springen. Door een klik op het 10e bolletje. Probeer het maar eens.

Tip voor slechtzienden

Is er nog meer controle nodig over hoe ElectrONline (of iedere andere VERON webpagina) weergegeven wordt? Dan raden wij aan onze speciale plug-in te gebruiken. Rechtsboven iedere VERON webpagina is een icoon met de beeltenis van een rolstoel te vinden. Klik er eens op. Je krijgt zo maximale controle over de weergave van de pagina.

Meer weten over de VERON of Electron?

Vraag een informatiepakket aan bij ons Centraal Bureau. Of beter nog, word lid van de VERON.

P.S. Eerdere edities van vóór ElectrONline juni 2020 zijn altijd terug te vinden via deze Electron magazine pagina . Dus je kunt nu door middel van ElectrONline een heel goede indruk krijgen van wat ons clubblad Electron je te bieden heeft.