Electron februari 2019

Electron februari 2019Op de Electron februari 2019 voorpagina

Op de voorpagina van de Electron februari 2019. Een foto van de Arduino voor radioamateurs deel 7.

Gouden speld voor Matthe, Wino, Rob en Rient

Op 17 april 2018 reikte Sjoerd PA0SHY namens het hoofdbestuur Gouden Spelden uit aan Matthe PD1AJZ en Wino PA0ABM. Matthe kreeg de gouden speld omdat hij al 20 jaar de drijvende kracht is achter diverse activiteiten voor de afdeling Bergen op Zoom. Wino zet zich al jaren in voor het Traffic Bureau. Verzorgde van 1996 tot 2005 voor de rubriek DX-nieuws in Electron. De lijst is te lang om op te noemen. Op 14 december reikte algemeen voorzitter Remy Denker twee gouden spelden uit in Amerfoort. Rob PA0KEL is al meer dan 30 jaar de drijvende kracht achter de Amersfoortse vossenjachten. Rob heeft zich jaren ingezet als vrijwilliger voor de afdeling Amersfoort, waarvan een aantal jaren als voorzitter. Rient PA3GXP heeft zich ook jaren ingezet als vrijwilliger voor de afdeling Amersfoort en maakt gedurende vele jaren deel uit van de Amersfoortse vossenjachten. Matthe, Wino, Rob en Rient bedankt voor jullie inzet als vrijwilligers voor de VERON!

 

PACC-contestlogprogramma

Download het PACC-contestprogramma door op de button te klikken

Start de download

Het VERON PACCcontestlogprogramma is eenvoudig in het gebruik. Voor de installatie hoeft u enkel het ZIP-bestand uit te pakken. Waardoor dit programma binnen enkele minuten draait het op elk Windows-computersysteem. In het 2e weekend van februari staan de HF antennes van de buitenlandse radiozendamateur richting Nederland. Doe mee met de PACC, stuur je log in en verdien zo wat puntjes voor de afdelingscompetitie. Ook is er voor de luisteramateur een categorie, doe mee en stuur uw (check) log in.

Arduino voor radioamateurs, deel 7

In voorlopig het laatste deel van deze serie de antenne-analyzer. Dit is een zeer gewild project omdat dit natuurlijk in onze radiohobby erg van pas komt, zowel thuis als in het veld.

Hans Remeeus test de IC-7610

Hans laat het objectief testen van apparatuur liever over aan de professionals als Rob Sherwood NC0B, Peter Hart
G3SJX van de RSGB, en het ARRL Lab. De test is geen commercieel ‘holadijee’-verhaal van Hans. De IC-7610 krijgt van Hans het cijfer 8,5. Lees het volledige artikel in de Electron van deze maand.

En verder in Electron februari 2019

VHF en hoger

Uitgebreide inhoud van de VHF-en-hoger commissie vindt u hier.

Linkenpagina

Een selectie van lastig over te typen linken uit Electron zijn hier aan te klikken.

Wanneer komt de Electron?

De drukker verstuurd de Electron van februari op 30 januari 2019
De Electron van maart wordt op 27 februari 2019 verstuurd.

Wilt u ook de Electron ontvangen?

Electron is het maandblad van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland). Waarin elke maand weer leuke artikelen en zelfbouw projecten in staan. De Electron wordt niet alleen voor, maar vooral door de VERON leden geschreven.

Word lid van de VERON en vul het online aanmeldingsformulier in.