Electron december 2018

Electron december 2018 met OM Paul Sterk op de omslag, lid in de orde van oranje nassauOp de Electron december 2018 voorpagina

Op de voorpagina van de Electron december 2018 een trotse Paul Sterk, PA0STE.

Koninklijke onderscheiding voor Paul Sterk PA0STE

Op 3 november 2018 is, tijdens de 58ste Dag voor de RadioAmateur, Paul Sterk PA0STE benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Na een welkomstwoord door de locoburgemeester van Zwolle, de heer Anker werd de aandacht verschoven naar Paul Sterk. Paul heeft meer dan twintig jaar de verantwoordelijkheid voor de organisatie van de Dag voor de RadioAmateur. Maar heeft ook ruim dertig jaar bestuursfuncties vervult. Waaronder het voorzitterschap van de organisatie voor de radiovlooienmarkt in Rosmalen. En het voorzitters- en bestuurslidmaatschap van de VERON afdeling ‘s-Hertogenbosch. Kijk in de Electron van december 2018 en lees waarom Paul dit meer dan verdient heeft.

Arduino voor radioamateurs, deel 5

Na lange tijd niet actief te zijn geweest op HF met CW, was het nemen van CW toch wel een beetje verwaterd. Wat voor Cor PA0GTB dan weer een mooie gelegenheid is om aan een nieuw Ardiuno project te beginnen. Met deze nieuwe uitdaging is Cor aan de slag gegaan met een CW decoder.

De X-Phase-2 QRM-killer

Erik Snijders PA7ES en Luit Popken PA0LPN hebben lezingen verzorgd waarin zij een mogelijke remedie tegen storingen van PLC’s, ledlampen, zonnepanelen etc. presenteren. Deze remedie wordt in dit artikel beschreven.

VHF en hoger: Amateursatellieten en hoe te volgen

Bertus, PE1KEH en Chris PA3CRX informeren u over amateursatellieten en hoe die te volgen.

NL-Post

Kunnen we als radioamateurs propagatie maken? Nou, theoretisch niet. De toegestane vermogens zijn niet zo groot dat we een Luxemburg-effect kunnen forceren. Maar toch… als er een contest is lijkt het altijd weer dat er in dat weekend wel goede condities zijn. Dat komt waarschijnlijk doordat er dan zoveel activiteit is, dat elke sporadische opening opgemerkt wordt.

En verder in Electron december 2018

VHF en hoger

Uitgebreide inhoud van de VHF-en-hoger commissie vindt u hier.

Linkenpagina

Een selectie van lastig over te typen linken uit Electron zijn hier aan te klikken.

Wilt u ook de Electron ontvangen?

Electron is het maandblad van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland). Met elke maand weer leuke artikelen en zelfbouw projecten. De Electron wordt niet alleen voor, maar vooral door de VERON leden geschreven.

Word lid van de VERON en vul het online aanmeldingsformulier in.