Dirage 2018, ham- en radiocommunicatiebeurs België

Internationale Ham- en Radiocommunicatie Beurs

17 juni 2018  in Diest (België)

DIRAGE staat voor DIesters RAdio GEbeuren. Onder deze benaming organiseert UBA-DST sinds 1986 haar jaarlijkse beurs voor radioamateurs waar zowel tweedehands- als nieuw materiaal voor radioamateurs te koop wordt aangeboden.

Dirage sterk gegroeid

In de beginjaren was DIRAGE een sterk lokaal gericht evenement waar vooral de clubleden hun overbodig geworden hammateriaal probeerden kwijt te geraken, we waren toen al tevreden met een honderdtal bezoekers. De voortdurende groei van zowel de hoeveelheid materiaal als het bezoekersaantal dwong ons om meerdere malen naar een grotere locatie te verhuizen, tot we in 2007 tot de vaststelling kwamen dat Diest te klein geworden was voor ons evenement.

De verhuizing in 2008 naar een moderne en ruime locatie was voor UBA-DST meteen ook een uitnodiging om van het oude, vertrouwde concept van DIRAGE af te stappen en onze hambeurs frisser en aantrekkelijker te maken.

Een grotere diversiteit van het aangeboden tweedehands materiaal, een uitgebreid gamma van nieuwe amateurtoestellen en antennes. De kans om tijdens een voordracht met demonstratie een nieuwe mode/materiaal van onze hobby te leren kennen. Alsook het feit dat we aanverwante hobby’s de kans geven zich te tonen …. maken dat DIRAGE een begrip geworden is in ON en de place to be is voor een breed radioamateur publiek.