CQ-DATV magazine stopt na 100 nummers

CQ-DATV magazine stopt na 100 nummersHet populaire digitale amateurtelevisie magazine CQ-DATV stopt na 100 nummers. Ian Pawson G8IQU, Trevor Brown G8CJS, Terry Mowles VK5TM en Jim Andrews KH6HTV produceren elke maand dit gratis tijdschrift.

In een redactioneel artikel schrijven zij:

Welkom bij CQ-DATV nummer 99. We produceren dit blad nu al 8 jaar lang elke maand. Dit is een groene uitgave, uitsluitend geproduceerd in elektronisch formaat. Wij bieden drie formaten van ebook en een versie van PDF voor elk nummer. In de bibliotheek hebben we ook een elektronische index die het mogelijk maakt alle artikelen te zoeken op beschrijving en auteur, en de omnibus PDF, die elke uitgave in één enkel bestand bevat. Deze worden beide bijgewerkt nadat elke publicatie is verschenen.

CQ-DATV 8 jaar

In de 8 jaar dat ons tijdschrift bestaat zijn er meer dan een half miljoen downloads geweest, wat ons tot de meest gelezen ATV publicatie maakt. Dit is geen geringe prestatie voor het kleine productieteam die nu allemaal acht jaar ouder zijn dan toen we deze publicatie lanceerden!

Dit eist zijn tol en dit is het voorlaatste nummer!

Nummer 100 het laatste nummer

CQ-DATV 100 verschijnt volgende maand en dan gaan we dit werk laten rusten. We hebben bewezen dat de vraag er is en we hebben de ATV gemeenschap dichter bij elkaar gebracht en bewezen dat de steun van een maandelijks magazine, vrij beschikbaar voor iedereen, van immense waarde is. Het tijdschrift werkt en we zouden graag zien dat het blijft bestaan, maar helaas, we hebben al een tijdje dringend mensen nodig om te creëren, te produceren, bij te dragen en proef te lezen. We hadden gehoopt dat anderen zich zouden aansluiten, maar dat is niet gebeurd.

Electronisch tijdschrift

Het concept van een uitsluitend elektronisch tijdschrift was een idee van Ian, onze hoofdredacteur. Maar om het te laten voortbestaan hadden we meer mensen nodig om alle taken op zich te nemen, zodat we de werklast konden laten rouleren. We moeten helaas zeggen dat dit niet is gebeurd. De Facebook site zal blijven bestaan, de bibliotheek zal nog minstens 12 maanden onderhouden worden en mogelijk langer. Het zijn kosten die uit Ian’s persoonlijke zak komen.

De mailinglijst is nog steeds intact en mocht er in de toekomst iets opduiken dan zal er contact met u worden opgenomen via deze lijst of via onze Facebook, dus wordt u alstublieft nu lid van een van beide of beide.

De magazines kun je gratis downloaden in epub, mobi of PDF formaat van https://cq-datv.mobi/ebooks.php

CQ-DATV op Facebook