6m DXpeditie naar Austral en Marquesas-eilanden

Austral en MarquesasLance, W7GJ, organiseert een dxpeditie naar de Austral en Marquesas-eilanden in Frans-Polynesië. Hij heeft de volgende update gestuurd:

Hallo Zessenaars! – Nu het Es-seizoen op zijn einde loopt, is het natuurlijk tijd om je klaar te maken voor EME. Denk eraan, als je een goede yagi, een versterker, een rustig QTH en wat grondversterking hebt, kan ik je werken als de maan aan de horizon staat! Onlangs hebben een aantal mensen geïnformeerd naar de status van mijn geplande 6m DX-peditie naar de Australes eilanden (FO/W7GJ) van 15-24 oktober, en de Marquesas eilanden (TX7MB) van 28 oktober tot 7 november.

Reisplan

Door de Delta Variant veranderen de reisbeperkingen en COVID-vereisten wekelijks. Ik heb echter alle vluchten en logies herbevestigd, speciale overbagage geregeld, en ik streef ernaar alles volgens de details op mijn website te laten vwerlopen: Austral en Marquesas.
De situatie kan zeker veranderen als ik Covid krijg. Of niet voldoe aan een van de 4 Covid-tests die momenteel vereist zijn. Ook is het mogelijk dat de VS niet langer de status van “begunstigd land” heeft. Dan zou en ik bij aankomst in quarantaine moeten. Daarnaast kan Air
Tahiti besluiten het aantal vluchten te verminderen (zoals het vorig jaar heeft gedaan). Maar, zoals jullie weten van mijn vorige DX-pedities, doe ik alles wat ik kan om deze steeds duurder wordende operatie te laten doorgaan!

Q65-60A of FT8

Verspreid a.u.b. het bericht dat ik van plan ben de Q65-60A mode van de meest recente versie van WSJT-X te gebruiken voor al mijn 6m EME activiteiten. Ik zal waarschijnlijk FT8 gebruiken voor terrestrische/ionosferische propagatie, tenzij de TEP
dopplerspreiding Q65 vereist. Merk op dat ik mijn verblijf in beide DXCC heb verlengd zodat ik ruimschoots de gelegenheid heb om aardse contacten te zoeken en QRV te zijn tijdens maanpassen.

Als je gaat proberen mij op EME te werken, probeer dan vertrouwd te raken met Q65 mode! Hier is een checklist om je te helpen met het instellen van deze modus. Raak vertrouwd met het contactprotocol dat ik zal gebruiken op 6m EME. Roep me ook alleen op met TX2 als je me kopieert tijdens de onmiddellijk voorafgaande sequentie.

SDR-ontvanger

Ik zal een SDR gebruiken als mijn ontvanger, dus ik heb de mogelijkheid om signalen te ontvangen op de Wide Graph waterval van 0 tot 4000 Hz. Maar terwijl ik dit schrijf, decodeert Q65 in de meest recente versie van WSJT-X alleen automatisch aanroepen met offsets tussen 200 en 3000 Hz. Doe daarom uw best om u over dat bereik te verspreiden. Op dit moment moet je je zenderfrequentie handmatig compenseren (het past de zender niet automatisch aan zoals in FT8). Probeer elke 200 Hz een beetje ruimte te houden, en bedenk dat je signaal bij maanondergang ongeveer 100 Hz naar beneden verschoven zal zijn. Ook zal je signaal ongeveer 100 Hz naar boven verschoven zijn als je tijdens de maanopkomst zendt. En als je eenmaal begint uit te zenden op een bepaalde offset-frequentie, gelieve die niet meer te veranderen!

chat voor 6m DX-peditie naar Austral en Marquesas-eilanden

De ON4KST EME CHAT pagina is zeer nuttig gebleken voor het coördineren van de offsets van de aanroepers tijdens vorige
DX-pedities.

Ik hoop regelmatig toegang te hebben tot het internet om in ieder geval mijn log en status bij te werken. Echter, tenzij anders vermeld, ga er a.u.b. van uit dat het in EXCEL gepubliceerde schema het meest accuraat en up-to-date is en zoek mij dienovereenkomstig op:
FO Schedule in Excel Spreadsheet formaat en in pdf formaat.

En als u enthousiast bent om nieuwe DXCC te zien worden geactiveerd op 6m, bijdragen zijn zeer gewaardeerd! Mijn PayPal account is dit email adres en mijn postadres staat hieronder.
GL en ik hoop velen van jullie te zien in het log!

VY 73, Lance