10 meter QSO Party

10 meter QSO PartyReeds enige tijd organiseren ON6FL Geert en ON8DSW Wim de 10 meter QSO Party. Dit evenement vindt plaats in de Belgische provincies Antwerpen (rondeleider ON6FL) alsook in de provincie Oost-Vlaanderen (rondeleider ON8DSW). De 10 meter QSO Party krijgt onder radioamateurs steeds meer en meer bekendheid en ervaart een alsmaar groter succes. Deze roeprondes hebben de bedoeling om de activiteiten op 10 meter te stimuleren. Dit is een initiatief van ON6FL Geert uit Bornem.

 

De 10 meter QSO Party door ON8DSW

De 10 meter QSO Party van dinsdag 11 januari 2022 zal doorgaan om 20 u. met een kleine wijziging (bij wijze van proef).
Provincie Antwerpen: rondeleider ON6FL op 29.120 MHz FM.
Provincie Oost-Vlaanderen: rondeleider ON8DSW op 29.190 MHz FM
Verticale polarisatie.
Deze roeprondes hebben de bedoeling om de activiteiten op 10 meter te stimuleren. In de toekomst kunnen er uiteraard nog provincies bijkomen, maar iedereen die buiten de provincies Oost-Vlaanderen of Antwerpen zijn/haar QTH heeft, kan zich uiteraard ook inmelden in de reeds bestaande roeprondes.

Misschien hebt u wel leden die rondeleider willen zijn in een Nederlandse provincie, of in de Belgische provincies West-Vlaanderen, Limburg of Vlaams-Brabant/Brussel.

https://www.uba.be/nl/10-meter-qso-ronde

 

 

De 10 meter QSO Party

Elke dinsdagavond organiseren rondeleider ON6FL en rondeleider ON8DSW voor gelicentieerde radioamateurs dus een vriendenronde op 10 meter in FM.
Op dinsdag 11 januari 2022 probeerden zij bij wijze van proef om er een duoronde van te maken. Met op 29.120 MHz FM de ronde voor de provincie Antwerpen met rondeleider ON6FL. En op 29.190 MHz FM voor de provincie Oost-Vlaanderen met rondeleider ON8DSW.

Het is de bedoeling dat elke dinsdag om 20 u. de ronde van start gaat. De ronde stopt als er al een tiental minuten geen nieuwe inmelders zijn.

Bericht van ON6FL Geert na de proef

De 10 meter QSO Party van gisteren was volgens mij een groeiend succes. Zowel voor de provincie Oost-Vlaanderen als voor de provincie Antwerpen waren er ongeveer 20 inmelders. De weken voordien was dit ongeveer de helft. En dat betekent dat we er mee doorgaan.

Aangezien ik aan de grens zit van de provincie Antwerpen met de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, bestrijk ik ongeveer de helft van deze drie provincies.  Maar in de provincie Antwerpen is het oostelijke deel voor mij spijtig genoeg niet bereikbaar. Wie ergens in de omgeving van Zandhoven, Grobbendonk of Zoersel woont en graag de provincie Antwerpen als rondeleider voor zijn rekening neemt, kan vermoedelijk gans de provincie bereiken.

Rondeleiders nodig

Dus beste OM’s, wees welkom als kandidaat! Stuur een mailtje naar geert@demaerschalck.com. Maar we zoeken ook kandidaat-rondeleiders voor de andere Vlaamse provincies (West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg) en voor de Nederlandse provincies.

De bedoeling is uiteraard de activiteit op 10 meter te stimuleren. Zoals je weet is 10 meter voor velen een heel interessante band, omdat deze band zowel eigenschappen heeft van de HF-banden als van de VHF-banden.  En het is niet omdat men in de ene provincie woont, dat men zich niet kan inmelden in de roeprondes van de andere provincies. Meer info is hier ook te vinden.

 

Wie wenst in te gaan op het voorstel om kandidaat-rondeleider te worden voor de andere Vlaamse provincies (West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg) of voor de Nederlandse provincies, stuurt een mailtje naar geert@demaerschalck.com en bijvoorkeur ook naar on6cq@uba.be

Op die manier kan de redactie van het tweemaandelijks tijdschrift eCQ-QSO in de volgende editie de lijst met rondeleiders voor de verschillende Vlaamse en Nederlandse provincies publiceren. Ook kandidaat-rondeleiders uit de Nederlandse provincies (Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg) zijn natuurlijk van harte welkom! Waarvoor alvast dank.

Met dank aan Ronny Plovie, ON6CQ