Een nieuwe algemene versie van WSJT-X is aangekondigd

WSJT-X versie 2.1.2De WSJT Development Group heeft de release van WSJT-X versie 2.1.2 aangekondigd. Dit is het gratis softwarepakket met de FT4- en FT8-protocollen.

WSJT-X 2.1.1 is een bug-fix release die regressies in versie 2.1.0 aanpakt. Versie 2.1.2 is een emergency bug-fix release, die fouten geïntroduceerd in versie 2.1.1 met Hamlib corrigeert voor bepaalde Icom transceivers.

WSJT-X wijzigingen

De nieuwe versie wordt correct uitgevoerd op Macintosh-machines met macOS 10.15 (Catalina).

De gedetailleerde wijzigingen sinds WSJT-X 2.1.0. zijn in het Release Notes-programma aangebracht. Bekijk zowel de veranderingen in versie 2.1.1 als in 2.1.2 in de release notes.

Gebruikershandleiding

De WSJT-X versie 2.1.2 gebruikershandleiding is ook bijgewerkt. Upgraden van eerdere versies van WSJT-X zou probleemloos moeten zijn, zonder eerdere versies te verwijderen of bestanden te verplaatsen. Links naar installatiepakketten voor Windows, Linux en Macintosh zijn beschikbaar.

Gary Hinson ZL2iFB heeft ook een uitstekende handleiding geschreven.

FT8 DXpedition Mode

Ook is er voor de FT8 DXpedition Mode een gebruikershandleiding in het Nederlands.

WSJT-X is gelicentieerd onder de voorwaarden van versie 3 van de GNU General Public License (GPL). De ontwikkeling van deze software is een samenwerkingsproject waaraan veel radioamateurs hebben bijgedragen.

De WSJT Development Group vraagt degenen die de code gebruiken om de ontwikkelaars op de hoogte te stellen, evenals om bugs te melden of verbeteringen in de code voor te stellen.

Met dank aan Ronny Plovie ON6CQ