World Radio TV Handbook maakt doorstart, ook digitaal

Eind vorig jaar berichtten wij nog dat de 2022-editie van het World Radio TV Handbook (WRTH) tevens de laatste zou zijn. Nu vernemen wij dat WRTH een doorstart maakt onder de paraplu van een nieuwe uitgever.
Het World Radio TV Handbook is de meest complete gids van radio- en televisiestations wereldwijd. Het biedt onder andere overzichten van frequenties en tijden waarop stations uitzenden.

Directory of Global Broadcasting

De eerstvolgende editie van ’s werelds meest uitgebreide en actuele Directory of Global Broadcasting, zoals WRTH ook wordt genoemd, verschijnt in december 2022 in een gedrukte alsook in een digitale versie. De directory is een onmisbare referentie voor geïnteresseerde radioluisteraars, enthousiaste DX’ers en iedereen die zich professioneel beweegt in de radiowereld.

Radio Data Center GmbH

De Directory of Global Broadcasting werd tot 2022 uitgegeven door WRTH Publications Limited. De rechten zijn nu overgedragen aan Radio Data Center GmbH (RDC), gevestigd in Freising, Duitsland. RDC werd in 2012 opgericht om professionele gegevens en diensten te leveren aan radiogerelateerde bedrijven en industrieën.

Na zeven decennia in een gedrukte versie te zijn uitgegeven, zal WRTH vanaf december ook als web-app beschikbaar komen. De digitale versie biedt de mogelijkheid om het hele jaar door updates te leveren. De digitale producten maken het voor de gebruikers trouwens gemakkelijker om in contact te komen met de uitgevers en de redacteuren.

FMLIST en MWLIST

RDC werd specifiek opgericht om professionele gegevens en diensten te leveren aan radiogerelateerde bedrijven en industrieën. Günter Lorenz, oprichter en bestuursvoorzitter van RDC, begon in 1986 met FMLIST, ’s werelds meest uitgebreide en up-to-date database voor FM-uitzendingen. FMLIST ging in 2005 online op fmlist.org en werd al snel gevolgd door MWLIST, zijn tegenhanger voor uitzendingen op de midden- en kortegolf.

Bron: wrth.org

 

Met dank aan Ronny ON6CQ voor het bericht.