Uitnodiging aan VERON leden voor deelname aan enquête N-herijking

Herijking N-amateursOp 9 maart 2017 hebben de VERON en de VRZA een officieel verzoek ontvangen van Agentschap Telecom om mee te werken aan het pakket om de N-registratie in zijn geheel te herijken. Hiervoor is een N-herijkingsoverleg gestart waarin de VERON, VRZA en Agentschap Telecom zitting nemen.

N-herijkingsoverleg VERON, VRZA en Agentschap Telecom

Binnen het N-herijkingsoverleg tussen VERON, VRZA en Agentschap Telecom, is vrijwel alleen nog gesproken over de mogelijkheden voor de N-amateurs, frequenties en een limiet van het toegestane vermogen. Er zijn ook ideeën om het examentraject van N naar F aan te passen. Zo is gesuggereerd om het F-examen zo in te richten dat de N-amateur die op gaat voor het F-examen, geen vragen meer hoeft te beantwoorden die al in het N-examen zijn gesteld.

Agentschap Telecom hecht veel waarde aan een in CEPT-verband te realiseren harmonisatie. Kortom er ligt voor het N-herijkingsoverleg nog een flinke uitdaging. Daarom nodigen wij VERON leden uit om richting te geven aan het N-herijkingsoverleg tussen VERON, VRZA en Agentschap Telecom. Dit doet u door deel te nemen aan onze online enquête.

Enquete N-registratie herijkingEnquête N-herijking start 15 mei

Het Agentschap Telecom en de VRZA hebben enkele vragen aangeleverd die wij hebben toegevoegd aan onze enquête N-herijking. De enquête wordt op dit moment opgemaakt zodat u op 15 mei uw mening kan geven.

De VERON nodigt al haar leden uit om deze enquête in te vullen. Leden die met een e-mailadres staan geregistreerd in onze ledenadministratie, ontvangen ook per e-mail een uitnodiging. Verder wordt de uitnodiging via social media, Facebook, Twitter, Google Plus en LinkedIn aangekondigd. Ook in Electron van mei stond een uitnodiging.

Tot en met 15 juni

Deelname aan de enquête kan tot en met 15 juni. Dan sluit de enquête en worden de resultaten verwerkt en aan onze werkgroep N-herijking aangeboden. Vanaf 15 mei kunt u de enquête vinden op onze speciale enquêtepagina.