Teken de petitie om WWV en WWVH te redden

Teken de petitie om WWV en WWVH te reddenTeken vóór 15 september 2018 de petitie om WWV en WWVH in de lucht te houden…!!!

Het “National Institute of Standards and Technology” (NIST) heeft de financiering van WWV en WWVH uit de begroting voor 2019 geschrapt. Tienduizenden radioamateurs en andere gebruikers van het kortegolf spectrum vertrouwen op deze stations. Bijvoorbeeld als bron voor nauwkeurige tijdsmetingen. Maar ook bij precieze frequentie metingen. Daarnaast voorzien de stations in waardevolle propagatie gegevens.

Het NIST radiostation WWV en haar zusterstations horen bij de oudste radiostations van de Verenigde Staten. Ze zijn ononderbroken in bedrijf sinds mei 1920. WWV zendt nu al bijna honderd jaar lang de officiële US-tijd uit. En het is daarmee een hoeksteen van de telecommunicatie wereld. Daardoor bereikt het station ook wetenschappelijk onderzoek en educatie.

Teken de petitie om WWV en WWVH te redden

Onderkomen van het WWV zendstation

Aanvullend zenden deze stations ook nautische storm waarschuwingen uit van de “National Weather Service”. En voorzien ze in status rapportage van GPS-satellieten. Zelfs zeer specifieke informatie over actuele zonneactiviteit en radio propagatie condities wordt uitgezonden. Daarmee vormen deze stations een essentiële bron van informatie voor de wereldwijde communicatie industrie.

Deze petitie vraagt om continuering van het budget om deze stations ongehinderd door te laten werken. Voor komend jaar, de 21e eeuw in en verder. Teken vóór het te laat is. Teken vóór 15 september aanstaande…

Voor meer informatie over deze stations zie deze pagina.