Sign Poetry, expositie met morse door kunstenaar Arthur Willemse

Sign Poetry, expositie van morse kunstenaar Arthur Willemse

Ontwerp en foto door Arthur Willemse

Morse is an art

Arthur Willemse weet morse op een heel speciale manier weer te geven. Met de expositie Sign Poetry lukt het de in Maastricht wonende kunstenaar zelfs morse om te toveren in poëzie. VERON heeft al eens eerder aandacht geschonken aan deze vorm van kunst. Zie ook het artikel Morse in het gras dat is te lezen op de website die geheel is gewijd aan morse.

Arthur vertelt

Tijdens mijn eerste week bij defensie kreeg ik een kaartje in mijn handen gedrukt. Met daarop het voor velen van jullie bekende, morse. Ik dacht ‘Zo, daar kun je veel mee!’ Jaren en jaren deed ik er niks mee tot ik in 2010 besloot om hiermee zelf aan de slag te gaan.

Sign Poetry

Tijdens de expositie Sign Poetry zullen een aantal werken te zien zijn onder de naam Codex Creations gibberish, het schilderij ‘A Unique Portrait Of Poetry’ en een eigen gedicht, geheel in het Morsiaans geschreven. Al deze kunstwerken en nog veel meer, zijn te zien tijdens de expositie ‘Sign Poetry’ in Boekhandel Dominicanen.

Het leuke en uitdagende van deze expositie is dat je gedurende deze vier weken, ook al heb je totaal geen kennis van morse, de mogelijkheid hebt om dit gedicht zelf te decoderen. Naast het gedicht zal namelijk de juiste sleutel komen te hangen, waarmee je dit Engelstalige gedicht kunt vertalen van het Morsiaans naar het Engels.

Als feedback kreeg Arthur al te horen

Het is net een poëzie puzzel.

Expositie van 7 juni tot en met 4 juli 2020

De expositie Sign Poetry is van 7 juni tot en met 4 juli 2020 te bezichtigen. Maar op de laatste dag van de expositie (4 juli 2020) is het gedicht ook in morse te horen. De uitgezonden morse signalen worden gedecodeerd en op een beeldscherm getoond. Zo kunnen de bezoekers die het morseschrift niet machtig zijn ook lezen wat er is uitgezonden. Dit is mede mogelijk gemaakt door de leden van A22 Zuid Limburg. Op de website van deze afdeling zijn ook al werken van Arthur Willemse te zien. Ook zal er tijdens deze afsluiting op 4 juli 2020 de Duitse zangeres Katharina Zahn ook bekend als ‘Kat Zahn’ te horen zijn. Zij en haar overige twee bandleden zullen een drietal optredens gedurende de afsluiting van deze expositie gaan verzorgen.

Kunstenaar Arthur Willemse zal tussendoor enkele korte gedichten in het Morsiaans ten gehore brengen. De spreker van de dag, Joost Heuvelmans, zal u meenemen in een stukje geschiedenis van VERON, de magische wereld van radio, morse, zang en kunst.

Locatie

De expositie is te zien in Boekhandel Dominicanen, Dominicanerkerkstraat 1 Maastricht en de toegang is gratis.

Openingstijden

Deze expositie vindt plaats van 7 juni tot en met de afsluiting op 4 juli 2020. Kijk voor de openingstijden op de website van Boekhandel Dominicanen.