Open huis FRAG Friese Radio Amateur Groep

Op zaterdag 10 september is dit jaar een open huis bij de Friese Radio Amateur Groep (FRAG). Iedereen is die dag tussen 10:00 uur en 15:00 uur van harte welkom in het clubhuis aan de Avondsterweg 14 in Leeuwarden. Het open huis is er voor iedereen die meer wil weten over het radiozendamateurisme en de FRAG als vereniging. Een aantal FRAG leden hebben een mooi programma voorbereid, zodat er voor iedereen iets te “ontdekken” valt.

Cursus N- en F-licentie

Cursusleider Kasper PA3FRV is aanwezig om bezoekers te informeren over de cursus voor de N of F licentie van de FRAG. Geïnteresseerden kunnen zich die dag direct aanmelden voor de cursus.

Daarnaast worden er demonstraties gehouden op het gebied van:

FT4 en FT8 toepassen vanuit het Ham Radio Deluxe programma;
Het voeren van digitale chat QSO’s met behulp van het Varac programma op basis van het Vara protocol
Uitleg over Slow Scan Televisie (SSTV).
Welke apparatuur en software is daar bij nodig en hoe werkt het;
De Ontvangst van (weer)ballonnen van het KNMI en van ballon- experimenten uitgevoerd door radiozendamateurs;
Er is een EMC testbank aanwezig voor het testen van meegebrachte voedingen of andere apparatuur.
Ook is er een opstelling voor SMD (micro) solderen waarbij meegebrachte apparatuur kan worden onderzocht en misschien kan worden gerepareerd.

Open huis Friese Radio Amateur Groep

Het open huis biedt natuurlijk ook de gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, elkaar te ontmoeten en in een eyeball QSO hobby ervaringen uit te wisselen.

Al met al een zeer gevarieerd aanbod om de vele facetten van de radiozendhobby te laten zien. Wij hopen dan ook dat het programma zal aanspreken en nodigen iedereen van harte uit om op 10 september tussen 10:00 en 15:00 uur langs te komen in het clubhuis van de FRAG aan de Avondsterweg 14 te Leeuwarden.

 

73’ het bestuur van de

Friese Radio Amateur Groep.