Aanstaande zaterdag open huis Friese Radio Amateur Groep (FRAG)

 Open huis Friese Radio Amateur Groep (FRAG)Op zaterdag 9 september 2023 (en dat is dus al aanstaande zaterdag !!!) wordt een open huis bij de Friese Radio Amateur Groep (FRAG) gehouden. Iedereen is die dag tussen 10:00 uur en 15:00 uur van harte welkom in het clubhuis aan de Avondsterweg 14 in Leeuwarden.

Het open huis is er voor iedereen die meer wil weten over het radiozendamateurisme en de FRAG als vereniging. Een aantal FRAG leden hebben een mooi programma voorbereid zodat er voor iedereen iets te “ontdekken” valt.

Cursusleider Kasper PA3FRV is aanwezig. En hij informeert de bezoekers over de cursus voor de N of F licentie. Deze cursus is bij de FRAG te volgen. Geïnteresseerden kunnen zich die dag direct aanmelden voor de cursus.

Daarnaast houden we demonstraties op de volgende gebieden:

  • Het Ham Radio Deluxe programma
  • Het voeren van digitale chat QSO’s met behulp van het VarAC programma op basis van het Vara protocol
  • Packet Radio verbindingen op basis van het AX25 protocol
  • De Hamclock voor in de shack
  • Morse telegrafie (CW) leren: “Van cassette tot Morserino”
  • Er is een EMC testbank aanwezig waar meegebrachte voedingen of andere apparatuur kan worden getest
  • Er is een opstelling voor SMD (micro) solderen waarbij meegebrachte apparatuur kan worden onderzocht en misschien kan worden gerepareerd.

Het open huis biedt natuurlijk ook de gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, elkaar te ontmoeten en in een eyeball QSO hobby ervaringen uit te wisselen.

Al met al een zeer gevarieerd aanbod om de vele facetten van de radiozendhobby te laten zien. Wij hopen dan ook  dat het programma zal aanspreken en nodigen iedereen van harte uit om op 9 september tussen 10:00 en 15:00 uur langs te komen in het clubhuis van de FRAG aan de Avondsterweg 14 te Leeuwarden.

73’ het bestuur van de
Friese Radio Amateur Groep.