Nieuwste GA release WSJT-X 2.6.0

release WSJT-X 2.6.0De nieuwste General Availability release WSJT-X 2.6.0 is nu beschikbaar. Wijzigingen ten opzichte van versie 2.5.4 worden beschreven in de Release Notes. Als u de Q65-mode gaat gebruiken, lees dan de snelstartgids voor de Q65-mode. Op Windows-platforms bevat WSJT-X 2.5 ook MAP65 3.0.0 oftewel een tool voor het afstemmen van breedbandpolarisatie bedoeld voor EME.

MAP65

Als je MAP65 gaat gebruiken, lees dan zeker de snelstartgids voor WSJT-X 2.5.0 en MAP65 3.0, deze kun je hier bekijken. Bekijk ook de snelstartgids voor MAP65. Overige documentatie.

Communicatieprotocollen

WSJT-X implementeert communicatieprotocollen of modes genaamd FST4, FST4W, FT4, FT8, JT4, JT9, JT65 , Q65 , MSK144 en WSPR. Evenals een mode genaamd Echo voor het detecteren en meten van uw eigen radiosignalen die door de maan worden gereflecteerd. Deze modes zijn ontworpen voor het maken van betrouwbare QSO’s onder extreem zwakke signaalomstandigheden.

Upgraden

Upgraden naar release WSJT-X 2.6.0 vanuit een vorige versie is eenvoudig. Het is niet nodig om bestanden te verwijderen of te verplaatsen.

Tip

Als je er zeker van wilt zijn dat je de meest recente lijst met standaard werkfrequenties hebt, ga dan naar:
Bestand | Instellingen | Frequencies en klik met de rechtermuisknop in de lijst Working Frequencies en selecteer Reset.

Documentatie: De WSJT-X 2.6 Gebruikershandleiding is online beschikbaar. Dit document moet altijd de eerste bron voor hulp zijn.
Gebruik de zoekfunctie van uw browser om een trefwoord of onderwerp te vinden.
WSJT-X en MAP65 zijn open source-programma’s.

Veel plezier met de nieuwe versie.

Zie ook de aanvullende lectuur.

bron: https://wsjt.sourceforge.io/index.html en https://wsjt.sourceforge.io/wsjtx-doc/wsjtx-main-2.6.0.html

Met dank aan Ronny ON6CQ