Nieuw hulpmiddel Live Streams voor DXpedities

T30L Live StreamSpeciaal voor DXpedities heeft Michael G7VJR een nieuw hulpmiddel Live Streams ontwikkeld in Club Log. Met Live Streams zijn QSOs met een DX station zichtbaar op een kaart. Zowel de calls van de gewerkte stations, de mode en de band staan vermeld.

Live Streams

Voorwaarde is wel dat de DXpeditie in real-time de QSOs upload naar Club Log. Voorheen zijn bij diverse expedities al online logging en raadplegingsystemen gebruikt, denk aan VP6D met DXA. Ook voor DX jagers een handig hulpmiddel om te zien of je in het log staat. En welke stations (locaties) nu worden gewerkt.

DXpeditie station

ClubLog Live Stream settingsHet aanzetten van dit hulpmiddel voor DXpeditie stations vind je onder settings in Club Log. De opties zijn:

  • Enable: inschakelen en direct actief.
  • Show QSO times: zichtbaar maken van de tijd van het QSO. Niet gebruiken in verband met beveiliging logboek.
  • Show frequency: frequentieband zichtbaar, standaard aan.
  • Map Detail/Speed: bepaalt het aantal zichtbare QSOs op de kaart en de update frequentie van Live Streams.

DX jager

DX jagers hebben toegang tot de Live Stream pagina via de link:

https://clublog.org/livestream/CALLSIGN

Callsign vervangen met de roepletters van de DXpeditie. Indien de Live Stream niet is ingeschakeld door het expeditiestation krijg je een foutmelding.

T30L – Western Kiribati

De DXpeditie van Yuris YL2GM, Kaspars YL1ZF, Kristers YL3JA en Jack YL2KA naar Tarawa gebruikt Live Stream.

https://clublog.org/livestream/T30L

Kleurenschema

Op de kaart worden de meest recente verbindingen in het groen weergegeven. Ook hebben deze recente verbindingen een grotere stip op de kaart.

Heart Beat en QSO rate

Club Log houdt contact met elke gebruiker die een Live Stream-pagina open heeft en pusht updates wanneer zich wijzigingen voordoen. Dit betekent dat je een constante verbinding met internet moet hebben. Het groene hartje onderin het scherm geeft de status verbonden aan. Rechtsboven staat de QSO rate.