HAM radio dames in Tech Talk

HAM radio dames in Tech TalkOp 6 juni gaf  Dorothy (M0LMR) een korte presentatie bij Southend Tech in het Verenigd Koninkrijk. Haar presentatie ging uiteraard over amateur radio. Ze vertelde over hoe het allemaal voor haar begon. Ook aan bod komen enkele ervaringen en mijlpalen. Zoals haar eerste EME (Earth-Moon-Earth) verbinding met slechts 10 Watt. Maar het gaat ook over hoe het roeplettersysteem in de UK werkt. Lokale radio evenementen zoals het Essex Air Ambulance On The Air weekend mogen dan natuurlijk ook niet ontbreken.

Gelukkig voor ons aan de andere kant van de Noordzee worden deze presentaties opgenomen. Weliswaar in het Engels en zonder ondertitels. Maar dan heb je toch 18 minuten inzicht in de radiohobby voor een breed publiek. Dus kijk en luister mee naar Dorothy:…

Wil je meer weten over Dorothy? Kijk dan op haar QRZ.com pagina.

Nederlandse HAM radio dames

Ook in Nederland hebben we HAM radio dames. Bijvoorbeeld in de Young Ladies Club (YLC) van de VERON.  Deze club is al sinds 1981 actief en werkt onder de roepletters PI4YLC. Naast wedstrijden houdt PI4YLC zich ook bezig met andere HAM-radio activiteiten. Zo is een bezoek gebracht aan PI4HAL, is de call PI33YLC in de lucht gebracht en is deelgenomen aan het International Lighthouse and Lightship Weekend (ILLW) vanaf de vuurtoren van Noordwijk. Kijk maar eens op de PI4YLC website voor meer informatie over deze dames. Of check hun QRZ.com pagina.