Electron januari 2019

Electron januari 2019 een korte inhoudOp de Electron januari 2019 voorpagina

Op de voorpagina van de Electron januari 2019. Renny de Leeuw PE1ASH is Amateur van het Jaar 2017. De prijs is door door mevrouw F. Kosters, voorzitter van het Vederfonds aan Renny uitgereikt.

Nieuwjaarsboodschap 2019 van de algemeen voorzitter

In de nieuwjaarsboodschap van Remy Denker, PA0AGF de algemeen voorzitter van de VERON, blikt Remy terug op 2018. Maar wordt er ook vooruit gekeken naar 2019. En zelfs naar 2020, het jaar dat de VERON 75 jaar bestaat.

 

Overspanningsbeveiliging voor amateurtoepassingen

Jacob PE2CJ beschrijft een overspanningsbeveiliging voor 23cm. Hierbij wordt een Polyphaser toegepast. En deze is momenteel bij het Museum Jan Corver verkrijgbaar.

Solderen op Het Jeugdplein tijdens de DvdRA

Tijdens de Dag voor de RadioAmateur was er ook weer een mogelijkheid voor de jeugd om te solderen. Ook de oudere jeugd – tot wel 70 jaar – greep de kans om op het jeugdplein te solderen.

Arduino voor radioamateurs, deel 6

Cor PA0GTB vervolgt zijn bijdrage over Arduino. Deze keer een project: ‘CW Keyboard Keyer’. Op pagina 5 is een foutje geslopen in de tabel. De juiste gegevens staan in deze pdf. De files die bij dit project horen zijn hier te vinden.

En verder in Electron januari 2019

Kortom, genoeg te lezen met de feestdagen.

VHF en hoger

Uitgebreide inhoud van de VHF-en-hoger commissie vindt u hier.

Linkenpagina

Een selectie van lastig over te typen linken uit Electron zijn hier aan te klikken.

Wilt u ook de Electron ontvangen?

Electron is het maandblad van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland). Waarin elke maand weer leuke artikelen en zelfbouw projecten in staan. De Electron wordt niet alleen voor, maar vooral door de VERON leden geschreven.

Word lid van de VERON en vul het online aanmeldingsformulier in.