Blog: Youngsters On The air 2016

Youngsters On The Air staat voor jonge radioamateurs in de leeftijd van 15 t/m 26 jaar. Jaarlijks organiseren deze jonge radioamateurs het internationaal evenement evenement YOTA. Meer dan honderd jongeren uit tientallen landen komen bij elkaar om amateur radio te beleven. Dennis PA2DK blikt met een blog alvast vooruit op YOTA 2016, wat dit jaar van 16 t/m 23 juli wordt gehouden.Blog: Youngsters On The air 2016

Dit jaar mag ik voor de tweede keer als deelnemer van het Nederlandse team deelnemen aan YOTA. Vorig jaar Italië was voor mij de eerste keer. Een onvergetelijke ervaring kan ik wel zeggen. Veel verschillende activiteiten zoals lezingen, vossenjacht, interculturele avond etc. en een hoop mensen leren kennen.

Dit jaar gaat de reis naar Oostenrijk, Wagrain. Opnieuw belooft het een feest te worden als ik het programma mag geloven. Activiteiten zoals antennes bouwen, experimenteren met WSPR, APRS en HAMNET. Ook gaan we een SOTA en COTA (castle on the air) activatie doen. Dus voor de amateurs onder ons die een bijzondere verbinding willen maken hou vooral de DX clusters in de gaten! Naast de activering van bijzondere plekken zal er ook een station bij het kamp zelf aanwezig zijn. Dit station zal 24/7 in de lucht zijn met de callsign OE2YOTA.

Gedurende de week zal het Nederlands team op deze website een blog bijhouden over de belevenissen. Het belooft weer een onvergetelijke ervaring te worden en heb er weer ongelooflijk veel zin in!

Wellicht tot horens in de ether

’73 Dennis PA2DK

Meer over YOTA, lees je op de internationale YOTA website.