RSGB-aankondigingen na het overlijden van Koningin Elizabeth II

overlijden Koningin ElizabethDe RSGB heeft aangekondigd dat alle gelicentieerde radioamateurs in het VK en Crown Dependencies een Notice of Variation (NoV) kunnen aanvragen om een Speciale Regionale Secundaire Locator (RSL) “Q” te gebruiken om het overlijden en de begrafenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth te markeren.

Dit betekent dat radioamateurs de letter Q mogen toevoegen in hun roepnaam.

Mededeling van de RSGB

Op verzoek van de radioamateurs en na overleg met de regulator Ofcom zal de RSGB een RSL “Q” ter beschikking stellen. Alle radioamateurs in het VK en Crown Dependencies mogen dan de letter Q aan hun prefix toevoegen. Zo kunnen ze hun respect voor Koningin Elizabeth tonen. De RSL “Q” is beschikbaar vanaf 14 september tot het einde van de officiële nationale rouw op 19 september. Radioamateurs moeten hiervoor de Notice of Variation (NoV) downloaden die beschikbaar is op de RSGB-website.

Uit respect voor de koningin sluit de RSGB ook haar jubileumactiviteiten af. De website van de Society wordt bijgewerkt en de Innovation 70-award is geannuleerd. Elke radioamateur die tussen 1 – 30 juni 2022 QSO’s heeft verzameld voor de Jubilee Award 70, kan nog vóór 31 oktober een aanvraag indienen bij de RSGB Awards Manager. Details over hoe u dit kunt doen, staan vermeld op de sectie Awards van de RSGB-website.

 

Met dank aan Ronny ON6CQ