PI4NOV Noord Oost Veluwe organiseert Open dag voor zend en luisteramateurs

PI4NOV Noord Oost Veluwe organiseert Open dag voor zend en luisteramateursNa het grote succes van voorgaande jaren organiseert de VERON (Vereniging Experimenteel Radio Onderzoek Nederland) afdeling Noord- Oost- Veluwe (PI4NOV) donderdag 28 december, voor het zevende keer, haar traditionele open dag. Deze dag wordt georganiseerd om geïnteresseerden kennis te laten maken met de “radiohobby”.

Er zullen diverse PI4NOV-projecten te zien zijn.

Er worden diverse demonstraties gegeven:

  • Contacten leggen met zendamateurs over de hele wereld in spraak, morsecode, PSK (een soort sms), SSTV (het verzenden en ontvangen van digitale foto`s)
  • SDR-ontvangers, voor een paar tientjes is een breed ontvangst bereik mogelijk.
  • Radiohobby en de computer.
  • Leger en maritieme zend- en ontvangstapparatuur
  • Diverse leden laten hun zelfbouwprojecten zien en geven er uitleg over.
  • Leo Duursma PA0LMD, de bekende reparateur uit Oldebroek, zal ook dit jaar weer aanwezig zijn met de nodige meet apparatuur om uw ontvanger, portofoon of transceiver te controleren en na te meten. Mocht U specifieke wensen op meetgebied hebben, laat het van tevoren weten zodat we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Zelf ook een zelfbouwproject demonstreren?

Graag willen wij ook mensen uitnodigen die het leuk vinden om hun projecten te demonstreren en voorzien van de nodige informatie. Neem hiervoor contact op met de organisatie.

De open dag wordt gehouden in Multi Functioneel Centrum “M.F.C Aperloo”  Stadsweg 27 ’t Harde van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Een hapje en drankje is tegen betaling verkrijgbaar.

Voor actuele informatie en een routebeschrijving zie onze website www.pi4nov.nl

Namens de organisatie: Erik PH4CK