IARU HF World Championship 2021

PA6HQ tijdens IARU HF World Championship 2020 met een resultaat om trots op te zijnIn het weekend van 10- 11 juli 2021 heeft PA6HQ meegedaan aan de jaarlijkse IARU HF World Championship contest. Ondanks gunstiger omstandigheden met betrekking tot het coranavirus was het lastig om op de grotere multi-operator stations actief te zijn. Alle deelnemende stations om PA6HQ bemand te krijgen heel erg bedankt voor jullie inzet.

PA6HQ met 9 stations

Ook in 2021 heeft het Traffic Bureau weer moeite gedaan om in de IARU contest Nederland een HQ station te activeren. Hoewel de corona situatie een stuk beter was dan in 2020 bleek het toch nog lastig om op de grotere multi-operator stations van Nederland actief te zijn. Gelukkig werd deze uitdaging opgepakt door een grote en behoorlijk enthousiaste groep van amateurs verspreid over het gehele land. Wat natuurlijk een uitdaging blijft is dat de contest midden in de zomervakantie periode valt. Het belangrijkste uitgangspunt van PA6HQ was ook dit jaar om er te zijn en de VERON multiplier uit te geven en op de diverse locaties van onze hobby te genieten.

Moeite om banden bezet te krijgen

In de aanloop naar de IARU HF Championship contest 2021 was het toch even spannend. Maar het is Alex, PA1AW toch gelukt om ondanks alle COVID-19 perikelen de banden bezet te krijgen. Daarbij zijn in het totaal 9 stations actief geweest om de banden van 160 meter tot en met 10 meter bezet te krijgen. Zowel in SSB als CW.

Resultaten PA6HQ 2021

Het uiteindelijk resultaat was deze gezamenlijke inspanning is iets om tevreden over te zijn. Nee, PA6HQ eindigt hiermee niet in de top van de einduitslag. Als dat het doel is zal de aanpak radicaal moeten worden aangepast van de huidige olympische gedachten dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Team PA6HQ2021 heeft de VERON Multiplier behoorlijk geactiveerd en veel plezier gehad in onze deelname dus de doelstellingen voor 2021 zijn meer dan bereikt.
Grote dank aan alle stations die ons gewerkt hebben en tot volgend jaar namens Team PA6HQ 2021:
PA0ABM, PA0Q, PA0RRS, PA1AW, PA1EJO, PA1JFR, PA1SVM, PA2A, PA2M, PA3A, PA3FQK, PA3L, PA3OES, PA4O, PA7F, PA7JWC, PA8AD, PA9M, PB7Z, PB8DX, PD2R, PD3AHW, PD3MDM, PD5PET, PD8RW, PE1CAQ, PE1NYQ, PE3T, PF5X

Foto’s

Kijk ook eens op deze pagina voor de foto’s

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?