AMSAT-EA-logo

AM1SAT International Award

AM1SAT International AwardDe URE meldt dat van 13-19 september 2021 AM1SAT actief is op de amateursatellieten vanaf een aantal locaties in Spanje. Awards zijn er voor verbindingen met de AM1SAT- stations. In september viert AMSAT-EA namelijk de derde editie van haar Internationale Competitie en AM1SAT International Award. Dit valt overigens samen met de IberRadio Fair georganiseerd door de Spaanse URE (Unión Radioaficionados Españoles) in Ávila. Dat is ook de grootste ontmoetingsplaats voor radioamateurs in Spanje en Portugal.

Minstens 14 verschillende locators

AMSAT-EA-operators zijn actief tussen de 13e en de 19e van die maand. Zij werken ook op alle beschikbare satellieten met de roepnaam AM1SAT. Daarbij activeren ze minimaal 14 verschillende locaties. Als onderdeel van deze activiteit en om de deelname aan te moedigen, zijn de classificaties SILVER en GOLD beschikbaar. Eveneens is er een trofee voor degene die het grootste aantal gridsquares werkt en voor degene die erin slaagt via het grootste aantal verschillende satellieten te werken.

In de laatste editie van de contest in 2019 werden 727 QSO’s gemaakt. Dat resulteerde vervolgens in 10 gouden en 28 zilveren awards. De trofeeën voor de beste grid- en satelliet -‘hunter’ gingen naar F4DXV en EA3CAZ.

Regels AM1SAT International Award

De belangrijkste regels zijn:

Iedere radioamateur wereldwijd met een geldige licentie kan meedoen.

Contacten tussen 13 september om 00:00 UTC en 19 september om 23:59 UTC via een willekeurige amateurradiosatelliet met het AM1SAT-station, in de aangegeven modi, zijn geldig.

De uitgewisselde locators bestaan uit 4 cijfers, bijvoorbeeld IN71, IM68, IM77.

Awards zijn er voor verbindingen met  Low Earth Orbit (LEO)-satellieten maar ook voor contacten met de GSO-satelliet (QO-100).

Er is ook een onderscheid tussen radioamateurs binnen Europa (met inbegrip van EA8- en EA9-zones) en de rest van de wereld.

Er zijn awards voor de categorieën FM en CW / SSB / Digitaal. In GSO is er slechts één categorie.

De awards zijn er in zilver (gemakkelijker) en goud (moeilijker).

Een fysieke trofee wordt gratis uitgereikt aan de grootste vakkenjager en de grootste satellietjager.

De uitgebreide regels, ook in het Engels, vindt u hier.

Bron: URE