IARU-R1-vergadering 2020

Van 11-16 oktober 2020 houdt de IARU-R1 haar driejaarlijkse vergadering. Online, omdat de pandemie de in-persoon-vergadering in Novi Sad onmogelijk maakt.

Het beleid voor de komende jaren wordt hier besproken.

Dat in het licht van de opgave waar we voor staan: interesseren van de jeugd, behoud van spectrum, nieuwe licentieregels, nieuwe technieken.

Maar ook vernieuwing van de organisatie van de IARU zelf. Dit gaat over de toekomst van onze hobby. Houd hier dus het nieuws in de gaten!

Van 11-16 oktober 2020 houdt de IARU-R1 haar driejaarlijkse vergadering. Online, omdat de pandemie de in-persoon-vergadering in Novi Sad onmogelijk maakt. Het beleid voor de komende jaren wordt hier besproken. Dat in het licht van de opgave waar we voor staan: interesseren van de jeugd, behoud van spectrum, nieuwe licentieregels, nieuwe technieken. Maar ook vernieuwing van de organisatie van de IARU zelf. Dit gaat over de toekomst van onze hobby. Houd hier dus het nieuws in de gaten!

Voorbereidingen

Op 4 oktober 2020 vond al een voorbereidende vergadering online plaats.

Omdat dit de eerste grote online conferentie is, moest iedereen kennismaken met het GoTo-vergaderplatform. De voorzitter van de IARU-R1, Don Beattie (G3BJ), verwelkomde, na wat opstartproblemen, de 112 deelnemers. Ook legde hij de vergaderdiscipline uit. Hans Blondeel (PB2T) gaf daarna uitleg over het stemsysteem. Tenslotte zal er de komende week over veel voorstellen gestemd gaan worden.

De VERON-delegatie was gedurende deze opstartvergadering vanzelfsprekend ook present. De Nederlandse contactpersonen in het bijzonder vindt u hieronder. Na een goed uur vergaderen sloot de voorzitter vervolgens deze eerste onofficiële, virtuele bijeenkomst. Iedereen is dus goed voorbereid.

Alhoewel de officiële IARU-R1-vergadering pas op zondag 11 oktober om 9:00 uur van start gaat, is er op dinsdag 6 oktober al een vergadering in klein comité (Commissie C2 credentials). Daarin zal de IARU de geloofsbrieven van de deelnemende verenigingen nagaan. Ook zal zij controleren of de jaarlijkse contributie over de afgelopen drie jaar is betaald. Pas dan mogen de verenigingen namelijk aan de conferentie deelnemen.

Commissie C2 Credentials

Inmiddels is deze vergadering achter de rug. Twintig verenigingen hebben geen afdracht betaald. Deze 20 verenigingen hadden zich ook niet aangemeld voor de conferentie. De commissie “credentials” vergadert volgende week weer en dan staan de budgetten van de commissies voor de komende drie jaar op de agenda.

De eerste stappen zijn dus gezet.

Contactpersonen Nederland

C3 General administration: Remy F.G. Denker, PAøAGF, voorzitter@veron.nl

C4 HF: Sjoerd Ypma, PAøSHY, voorzitter.trafficbureau@veron.nl

C5 VHF en hoger: Rob Hardenberg, PE1ITR, voorzitter.vhf-en-hoger@veron.nl

C7 EMC: Jan Jansen, PAøJMG, PA0JMG@veron.nl

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?