HamSCI Workshop 2022: The Weather Connection

HamSCI Workshop 2022: The Weather ConnectionDr Tamitha Skov, WX6SWW, en Jim Bacon, G3YLA, behoren tot de sprekers tijdens HamSCI Workshop 2022: The Weather Connection. Virtuele deelname is gratis. Of kom naar de vijfde jaarlijkse HamSCI-workshop op 18 en 19 maart 2022 in het U.S. Space and Rocket Center in Huntsville, Alabama. De HamSCI-workshop is namelijk een hybride in-persoon en virtueel evenement dat de amateurradiogemeenschap en professionele wetenschappers wil samenbrengen. De 2022 HamSCI-workshop wordt georganiseerd door de Universiteit van Scranton in samenwerking met de Universiteit van Alabama en NASA Marshall Space Flight Center. Steun wordt eveneens verleend door de National Science Foundation.

Dr. Tamitha Skov WX6SWW, een pionier op het gebied van “Broadcast Space Weather”, zal zich richten op de ionosferische gevolgen van ruimteweer. Jim Bacon G3YLA, een recente ontvanger van de Les Barclay Memorial Award van de Radio Society of Great Britain ter erkenning van diegenen die uitstekende bijdragen hebben geleverd aan propagatieonderzoek en -begrip, zal zich daarna richten op de invloeden van aards weer op radiopropagatie.

Dr. Tamitha Skov WX6SWW: “Ionosferische effecten van ruimteweer”.

Dr. Tamitha Skov WX6SWW houdt de gastlezing over de invloed van ruimteweer op de ionosfeer. Dr. Skov behaalde een B.S. in natuurkunde en fysische scheikunde. Daarna behaalde ze ook een M.S. en Ph.D. in geofysica en planetaire fysica aan de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA). In 2004 trad zij in dienst bij de Aerospace Corporation. Daar is zij momenteel onderzoeker is in het Physical Sciences Laboratory. Bij Aerospace werkt zij voornamelijk op het gebied van zonne- en ruimtefysisch onderzoek. Maar ook het testen van materialen voor ruimtevaartuigen in realistische stralingsomgevingen in de ruimte. In 2020 trad Dr. Skov toe tot Millersville University als adjunct-professor en doceert nu graduate cursussen in meteorologie. Daarbij vervult zij een pioniersrol op het gebied van “Broadcast Space Weather”. Dr. Skov is bij de radioamateurs ook bekend als “de ruimteweervrouw” vanwege haar innovatieve ruimteweervoorspellingen op YouTube.

Jim Bacon G3YLA, “Invloeden van het aardse weer op radiopropagatie en de ionosfeer”

De amateurradio lezing zal worden gepresenteerd door Jim Bacon G3YLA en zal zich richten op de invloeden van het aardse weer op radio propagatie en de ionosfeer. De heer Bacon is een bekende gepensioneerde meteoroloog uit het Verenigd Koninkrijk en is ook de recente ontvanger van de Les Barclay Memorial Award van de Radio Society of Great Britain ter erkenning van diegenen die uitstekende bijdragen hebben geleverd aan propagatieonderzoek en -begrip. Jim Bacon ontwikkelt daarnaast actief de PropQuest website, die een real-time Sporadic E Probability Index (EPI) biedt waarin de factoren troposferisch weer, atmosferische zwaartekrachtgolven, meteoren, windschering en atmosferische semi-dagelijkse getijden zijn verwerkt.

Inschrijving HamSCI Workshop 2022: The Weather Connection

Registratie is open vanaf half januari 2022, de registratietarieven voor de in-persoon workshop staa op de website, maar virtuele deelname is zoals gezegd gratis.

Meer info: HAMSci