Forten On The Air 2022

VERON Afdeling A52 (Hoeksche Waard) vraagt aandacht voor de 36e editie van de Open Monumentendag. Met traditiegetrouw in het verlengde daarvan ‘Forten on the Air 2022’. Het evenement zal plaatsvinden op 10 en 11 september aanstaande. Dus hou deze data vrij in de agenda.

Historie

De eerste Open Monumentendag in Nederland werd in 1987 georganiseerd. Aan Open Monumentendag ligt het idee ten grondslag dat monumenten gratis voor het publiek worden opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten.

In de loop van de tijd is het uitgegroeid tot Nederlands best bezochte culturele evenementen met ontelbaar veel activiteiten: tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen, muziekvoorstellingen maar ook veel activiteiten voor jongeren, zoals speurtochten.

Fort Buitensluis

Forten On The Air 2022Ten zuiden van Numansdorp aan het Hollands Diep ligt het Fort Buitensluis uit 1861 met een omliggend terrein van in totaal 7 hectare. Fort Buitensluis is onderdeel van de Stelling van het Hollands Diep en het sluit aan op de Brabantse Zuiderwaterlinie tussen Willemstad en Grave.

Het adres is:

Fortlaan 10
3281 KA Numansdorp

Meer informatie is te lezen op: https://www.fortbuitensluis.nl

Forten on the Air

Tijdens open monumentendag zijn de radiozendamateurs van Contestgroup CG1884 (http://www.contestgroup.nl) actief met ‘Forten on the Air 2022’.

Al sinds 2008 brengt deze groep “Fort Buitensluis” in de lucht tijdens evenementen en contesten. Dit weekend zijn ze actief op diverse frequentiebanden.

De Contestgroup beschikt over een ruim bemeten antennepark zodat simultane verbindingen op de diverse banden mogelijk is. Eenieder is tijdens deze Open Monumentendag meer dan welkom op “Fort Buitensluis” en de radiobunker van CG1884 waar een uitgebreide rondleiding is te krijgen door een van de aanwezige radiozendamateurs.

Let op: In verband met de beperkte parkeerruimte adviseren wij iedereen om zo mogelijk te voet, of met de fiets te komen. Wij kijken uit naar uw komst!

Kortom, zoekt u nog iets, of twijfelde u aan een bezoek aan “Fort Buitensluis” en de radio bunker van CG1884? Wij kunnen met recht zeggen dat het de moeite waard is. Kom dus gerust een kijkje nemen.

We willen ook andere radioamateurs uitnodigen om op wat voor manier dan ook een fort, stelling, bunker of ander monument te activeren. En, indien mogelijk, dit duidelijk kenbaar te maken.

Informatie

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met een van de leden van de Contestgroup CG 1884 of
met Gerard Speksnijder, secretaris van afdeling VERON-A52. Contactformulier: https://a52.veron.nl/contact/