EMF Camp 2022

EMF Camp 2022Het populaire Electromagnetic Field-evenement EMF Camp 2022 vindt plaats van 2 tot 5 juni in het Eastnor Castle Deer Park, Herefordshire, UK. Stel je een campingfestival voor met een elektriciteitsnet en snelle internettoegang. Ten eerste een tijdelijk dorp van geeks, ambachtslui en technologieliefhebbers dat ’s nachts verlicht is. Maar ook overdag bruist van de activiteit. Duizenden nieuwsgierigen zullen neerstrijken op de vriendelijke open ruimte om te leren, te delen en ook te praten over waar ze van houden. Het EMF kamp omvat daarnaast  een volledig programma van lezingen en workshops. Er is zowel een Amateur Radio Village GX1EMF en ook een AMSAT-UK Village.

EMF Camp 2022 lezingen

Onder de lezingen zijn er een aantal speciaal voor radioamateurs interessant.

Onder andere:
– Het radiospectrum hacken met GNU Radio door Dave Rowntree M0IEG
– Ontvangst van amateurradiosatellietbakens door Damian Bevan G4WPO
– Het lanceren van een raket, opgehangen aan een ballon door Dave Johnson G4DPZ
– Binnenin Datatrak: een radionavigatienetwerk nieuw leven inblazen door Phil Pemberton M0OFX
– 2500 nerds, één zielige robot door Chris Stubbs M6EDF
– Astro Pi Mark II – hoe stuur je een Raspberry Pi van een fabriek in Wales naar het internationale ruimtestation door Richard Hayler

EMF Camp

Electromagnetic Field (EMF) is een non-profit kampeerfestival in het Verenigd Koninkrijk. Speciaal voor mensen met een onderzoekende geest of een interesse in het maken van dingen: hackers, geeks, wetenschappers, ingenieurs, kunstenaars en ambachtslieden.

Om een idee te krijgen hoe EMF 2018 was, kun je de lijst met talks, workshops en optredens bekijken en opnames van een aantal ervan bekijken op ons Youtube kanaal. Als je geïnspireerd bent door de inhoud uit het verleden, overweeg dan om dit jaar zelf een lezing te geven of een workshop te geven!

De camping zal ook een aantal dorpen hebben, waar mensen met iets gemeenschappelijks samen kunnen kamperen. Houd de wiki in de gaten, en kies een dorp uit om je bij aan te sluiten, of begin je eigen dorp.

Meer informatie

Het lezingenschema vind je hier: https://www.emfcamp.org/schedule/2022

Meer informatie over het Amateur Radio Village: https://wiki.emfcamp.org/wiki/Village:Amateur_Radio

En over het AMSAT-UK Village : https://wiki.emfcamp.org/wiki/Village:AMSAT-UK

Ook het laatste EMF Camp nieuws: https://twitter.com/emfcamp