Dayton Hamvention 2022

Dayton Hamvention 2022Dit jaar is er weer een live Dayton Hamvention. En omdat Hamvention dit jaar 70 jaar bestaat is het een speciale editie. Het thema is dan ook ‘Reunion‘. Dayton Hamvention is een van de grootste radioamateurbeurzen ter wereld. Naast een grote vlooienmarkt is er een tentoonstelling en zijn er vele forums en voordrachten. Ook is de uitreiking van de eerder bekendgemaakte awards. De beurs is dit jaar van 20-22 mei 2022 op de Green County Fairgrounds in Xenia, Ohio.

Dayton Hamvention 2022

Hamvention heeft meer dan 500 exposanten binnen en meer dan 2.500 buiten. Daar is het nieuwste op het gebied van radioamateurapparatuur, technologie, computersoftware en -hardware te vinden. Samen met moeilijk te vinden radio- en computeraccessoires en -apparatuur. Hamvention, gesponsord door de Dayton Amateur Radio Association (DARA) is al vele jaren de grootste radioamateurbijeenkomst ter wereld. Radioamateurs van over de hele wereld komen hier op af. In het eerste jaar, 1952 waren er 7 standhouders en 6 forums. Er werden 300 bezoekers verwacht, maar dat werden er 600. Het damesprogramma was ook succesvol met een lunch in het Biltmore Hotel en een uitstapje naar een lokaal TV-station.

Amateur van het Jaar

In 1955 startte het prijzenprogramma met de “Amateur van het Jaar”-award. De Vlooienmarkt groeide van 200 naar meer dan 2000 plaatsen. Ook groeide de Hamvention van een eendaags tot een meerdaags evenement en moest het verhuizen naar een grotere locatie. In de afgelopen 70 jaar hebben vele radioamateurs van over de hele wereld deze beurs bezocht. Er is dus ongetwijfeld sprake van een ‘Reunion‘ dit jaar.

COVID-19

Zendamateurs en verkopers die Hamvention 2022 hopen bij te wonen willen graag weten wat de COVID-19-situatie is. Het management van de Hamvention houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Algemeen voorzitter Rick Allnutt, WS8G, heeft de volgende verklaring uitgegeven:
“We gaan er van uit dat de Hamvention 2022 doorgaat. We kunnen niet garanderen wat de regering zal beslissen over onbekende veranderingen in de pandemie. Het is duidelijk geworden dat de staat Ohio zeer waarschijnlijk niet snel een halt zal toeroepen aan grote bijeenkomsten. Ondanks een recente grote piek in Omicron COVID-gevallen en ziekenhuisopnames, is er geen beweging om grote binnen- of buitenevenementen, zoals sportevenementen, te beperken.”
Allnutt voegde eraan toe dat hij verwacht dat de officiële richtlijnen van de staat zullen zijn dat het dragen van een masker en sociale afstand wordt aanbevolen (maar niet vereist). Hamvention zal de richtlijnen van de staat steunen. Wij zijn niet van plan de vaccinatiestatus ter plaatse te controleren.
Sommigen hebben gevraagd of er op de Hamvention COVID-tests beschikbaar zullen zijn. Op dit moment zijn er geen plannen om ter plaatse te testen. Hou hamvention.org in de gaten voor eventuele updates over de COVID situatie.

Info: Hamvention