VERON viert 75 jaar VERON met 75 jaar VERON-dag

75 JAAR VERON MET 75 JAAR VERON-DAGOp 21 oktober 2020 bestaat VERON 75 jaar. VERON is ontstaan uit het samengaan van 3 verenigingen NVVR, NVIR en VUKA. Om dit feit te vieren organiseert VERON de 75 jaar VERON-dag. Daarom roept VERON alle leden op om met zoveel mogelijk leden, die speciale roepletters hebben met 75 in de prefix, om juist op deze dag uit te komen. Heb je nog geen speciale roepletters vraag deze gratis aan bij Agentschap Telecom.

75 jaar VERON-dag

Op 20 en 21 oktober 1945 wordt een amateur-radioconferentie gehouden. Met de bedoeling om de oude verenigingen N.V.V.R., N.V.I.R. en V.U.K.A. samen te voegen tot één grote landelijke vereniging met afdelingen. Daarom vergaderen op 20 oktober de hoofdbesturen van de eerste drie verenigingen. Ook de locatie van deze vergadering is bijzonder: De grote restauratiezaal van de A.V.R.O. aan de ‘s-Gravelandseweg in Hilversum.

Om dit te vieren organiseert VERON de 75 jaar VERON-dag met een QSO-Party. Dus alle leden met 75 in de roepletters zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze party. Ook wij realiseren ons dat dit voor de meesten van u gewoon een werkdag is. Maar heeft u een uurtje beschikbaar? Kom dan uit met uw speciale roepletters.

Op welke banden?

 • De enige beperking is op welke banden je mag uitkomen. Dus HF, VHF, UHF-en-hoger. Alles binnen de gestelde eisen van je registratie.

Met welke modi

 • Je mag in elke mode werken waar je wilt van CW tot digimode of van phone tot ATV/DATV.

Dus heb je speciale roepletters met 75 in de call doe dan mee op 21 oktober 2020.

Aanvragen speciale roepletters

Agentschap Telecom heeft er alles aan gedaan om het iedereen zo eenvoudig mogelijk te maken. Speciale roepletters vraag je snel en eenvoudig aan via Mijn Agentschap Telecom. Je hoeft niet meer te wachten maar binnen enkele ogenblikken verschijnt de bevestiging in jouw Mijn Agentschap Telecom. Als je vandaag speciale roepletters aanvraagt kun je morgen al beginnen.

VERON heeft een uitvoerige beschrijving gemaakt hoe je speciale roepletters digitaal kunt aanvragen. Dus kijk hier om de beschrijving te lezen.

Lijst speciale roepletters

Op de website is een lijst opgenomen met leden die de webredactie kenbaar hebben gemaakt dat zij over speciale roepletters beschikken met 75 in de call. Wil jij ook in deze speciale roepletterlijst opgenomen worden? Stuur dan je gegevens op naar webredactie@veron.nl. Deze pagina wordt met regelmaat ververst en opnieuw bovenaan in de publicaties geplaatst.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

 • Zelf apparatuur bouwen

  Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

 • Over de wereld zenden

  Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

 • Nieuwe vrienden maken

  Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?