Graag willen wij uw mening weten maar wat gebeurt daarmee?

VERON Nieuwsbrief, terugkoppeling op maandelijkse enquêtesVanaf december 2017 stuurt VERON een Nieuwsbrief naar inmiddels 5000 e-mailadressen. Eerst om ongeveer 10 weken maar vanaf januari 2020 maandelijks. Ook is het vanaf januari 2020 voor niet leden mogelijk in te schrijven voor de nieuwsbrief, geheel conform AVG. Elke maand vraagt de webredactie om uw mening middels een korte enquête. Maar wat doet de webredactie daarmee en waarom wel of niet. In dit artikel een korte uitleg.

VERON Nieuwsbrief: even 5000 e-mails versturen kan niet zomaar

5000 e-mails versturen is toch iets omvangrijker dan het in eerste instantie lijkt. Voor je er erg in hebt staat het domein op een zwarte lijst. Meer dan 10 e-mails in korte tijd afleveren bij een domein en je zit in de spam. Gebruik maken van een link waar het domein op de blacklist staat is spam. Daarom doen we dat ook niet zelf maar is daarvoor een externe partij ingehuurd. Het is niet één e-mail naar 5000 e-mailadressen maar 5000 e-mails naar 5000 lezers. Maar zelfs dat gaat niet altijd goed. Ook partijen die niet van goede zin zijn kunnen gebruik maken van een dergelijke dienst. Sender.net, de partij waarmee de webredactie zaken doet, maakt het voor deze partijen steeds moeilijker om misbruik te kunnen maken. Dus ook dit gaat steeds beter en voorkomt dat onze nieuwsbrief op de zwartelijsten bij de internetbedrijven staat. Natuurlijk heeft de webredactie overwogen om een overstap te maken naar een andere leverancier. Maar helaas geldt ook hier, het gras is bij de buren echt niet groener.

Onjuiste e-mailadressen voor VERON Nieuwsbrief

Nog steeds ontbreekt er in het VERON Administratie Systeem van 23% van de leden een e-mailadres. Van nog eens 250 leden is het e-mailadres niet juist. Dus deze leden kunnen we via de VERON Nieuwsbrief niet bereiken en kunnen zelfs hun eigen persoonsgegevens in het VAS niet inzien. Ontbreekt van u nog het e-mailadres? Laat deze dan registreren door het VERON Centraal Bureau. Maak daarvoor gebruik van het contactformulier. Maar de onjuiste e-mailadressen bleek nu juist een van de oorzaken waardoor de VERON Nieuwsbrief als spam werd beoordeeld. Daarom zijn deze incorrecte e-mailadressen nu in de Nieuwsbrief geblokkeerd.

Leden krijgen de VERON nieuwsbrief automatisch

VERON-leden hoeven niets te doen en krijgen de nieuwsbrief automatisch. Wel ziet de webredactie dat er veel VERON Nieuwsbrieven niet aankomt bij zeeland.net en tele2. Bent u een van deze lezers, neem dan zelf contact op met zeeland.net of tele2 en verzoek om de VERON Nieuwsbrief door te laten en niet als spam aan te merken.

Bent u geen lid van VERON maar wilt u toch de nieuwsbrief ontvangen? Dan heeft u 2 keuzes. Of u wordt lid, dan zien we natuurlijk graag, u bent van harte welkom bij de VERON. Maar u kunt zich ook voor de nieuwsbrief inschrijven. Uitschrijven voor de VERON Nieuwsbrief kan met de link die onderaan elke nieuwsbrief wordt meegestuurd.

Afhankelijk of u dit bericht bekijkt op de PC of mobiel apparaat staat het aanmeldformulier hiernaast of hieronder. Maar is altijd ook in de zijbalk te vinden.

Vragen en opmerkingen in de maandelijkse enquête

Uit het cijfer dat de webredactie mag ontvangen blijkt dat de VERON Nieuwsbrief goed is ontvangen. Dat doet het kleine team van Poll PA3BYV, Erwin PE1CUP,  Jean-Paul PA9X en Johan PA3JEM natuurlijk goed en motiveert om hiermee door te gaan.

Bij een aantal leden komt de VERON Nieuwsbrief steevast in de spambox terecht. In de aanvang waren er nog wat instellingen die aangepast moesten worden. Maar inmiddels kloppen de instellingen al geruime tijd en blijven er nieuwsbrieven in de spam verdwijnen. Een aantal internet leveranciers zet e-mail met dergelijke inhoud in de spam. Daar heeft VERON geen invloed op. Het enige dat u kunt doen is in overleg gaan met uw internet leverancier en verzoeken de nieuwsbrief door te laten.

Ook hebben een aantal leden last dat de virusscanner aangeeft dat de nieuwsbrief een virus bevat. De oorzaak is dat er links in de nieuwsbrief zitten van cloudfront. Dit zijn de links naar de website en zo is de webredactie in staat om te zien welke artikelen onze lezers graag zien. Hierop past de webredactie de inhoud aan van de website en dus ook de nieuwsbrief.

Een aantal leden hebben aangegeven dat letters niet duidelijk zijn. Natuurlijk houdt de webredactie zich aan de huisstijl maar er zijn een aantal aanpassingen gedaan binnen de huisstijl. Uit de enquête blijkt dat dit is verbeterd.

Soms is het toch echt keuzes maken

Maar ook krijgt de webredactie antwoorden als: de nieuwsbrief is te lang, waar anderen de nieuwsbrief weer te kort vinden. Helaas hier kan de webredactie niet zo heel veel aan doen. Elke maand probeert de webredactie hier een goede balans in te vinden. Een nieuwsbrief die te lang is wordt niet gelezen en te kort is niet interessant. De ene maand lukt dit wat beter dan de anderen.

Ook krijgt de webredactie het verzoek om bouwprojecten te publiceren. Maar daar heeft VERON nu juist Electron voor en het VERON Techniek forum. De nieuwsbrief is een verzameling van nieuwsberichten die op de website zijn verschenen. De webredactie brengt elke dag nieuws op de website. Via de nieuwsbrief krijgt u de meeste artikelen in het kort aangeboden zodat u niets hoeft te missen.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?