Splitsing regeling gebruik frequentieruimte zonder vergunning

Splitsing regeling gebruik frequentieruimte zonder vergunningDrs George J. Petersen, secretaris amateuroverleg van het Agentschap Telecom, geeft het volgende door:…

 

In het voorgaande Amateur Overleg (AO) hebben wij aangekondigd dat de regeling gebruik van frequentieruimte zonder vergunning 2008 gesplitst zou gaan worden. Per 5 maart 2015 is dit van kracht.

De voor radiozendamateurs relevante regels staan nu in het deel over meldingsplicht. De onderaan vermelde volledige update heeft met name betrekking op het gedeelte over maritieme communicatie.

De formele mededeling luidt als volgt:

Per 5 maart 2015 is de Regeling gebruik van frequentieruimte zonder vergunning 2008 ingetrokken en vervangen door 2 nieuwe regelingen:

  1. Regeling gebruik van frequentieruimte zonder vergunning en zonder meldingsplicht 2015
  2. Regeling gebruik van frequentieruimte met meldingsplicht 2015

In de eerste regeling zijn de gebruiksbepalingen voor alle vergunningvrije toepassingen die zonder meldingsplicht mogen worden gebruikt opgenomen.

Het betreft hier alle toepassingen die in de Regeling gebruik van frequentieruimte zonder vergunning 2008 waren opgenomen in bijlage 1 t/m 9.

De tweede regeling betreft het gebruik met meldingsplicht, d.w.z. alle bepalingen van artikel 3 e.v. en bijlage 10 en 11 van de Regeling gebruik van frequentieruimte zonder vergunning 2008.

Tevens is bij de splitsing een volledige update van de inhoud van beide regelingen doorgevoerd.

Met vriendelijke groet,

drs George J. Petersen
secretaris amateuroverleg
Agentschap Telecom
Ministerie van Economische Zaken