PH55CUBA herdenkt luchtwachttoren 8C1 te Bladel

Kempische Amateur Radioclub uit Bladel schenkt infobord en herdenkt met PH55CUBA

Kempische Amateur RadioclubOp 26 mei a.s om 15 uur onthult wethouder Fons d’Haens van de gemeente Bladel het Infobord bij de luchtwachttoren in Bladel. Dit infobord informeert de wandelaar over de geschiedenis van dit gemeentemonument en is geschonken aan de bevolking van Bladel door de Kempische Amateur Radioclub uit Bladel t.g.v haar 20 jarig bestaan.

Het bord geeft beknopt de geschiedenis weer van dit unieke gebouw en van het Korps Luchtwachtdienst. Enkele mensen die nog op deze toren wacht gelopen zijn door ons uitgenodigd om bij deze festiviteit aanwezig te zijn.

De communicatie in de jaren 50 en 60 tussen de torens en het regionaal en nationaal commandocentrum was altijd een uitdaging, er werd gebruik gemaakt van telefoon, VHF- en korte golf zenders, wij hebben enkele leden die met belangstelling deze oude apparatuur restaureren en belangstelling hebben voor de techniek en geschiedenis van de’” koude oorlog”. Daarom hebben wij als radioclub gekozen om dit infobord bij de Luchtwachtoren te plaatsen.

Om het extra te promoten voor de radiozendamateurs wordt er vanaf half mei de speciale call PH55CUBA gebruikt, 55 is het bouwjaar van de toren en CUBA1 was de tactische call van de toren.

Voor meer informatie over de luchtwacht verwijs ik u naar de volgende link: https://nl.wikipedia.org/wiki/Luchtwachttoren

Met vriendelijke groet

Kempische Amateur Radioclub

Afbeelding bord:

Kempische Amateur Radioclub uit Bladel schenkt infobord en herdenkt met PH55CUBA