Geslaagde LX8SAR activatie tijdens SAARLORLUX

Activatie LX8SAR: een korte terugblik

Activatie LX8SAR: een korte terugblikSaarLorLux is de naam van een samenwerkingsverband (Euregio) tussen 5 bestuurlijke regio’s in 4 Europese landen. De naam is een samenvoeging van Saarland (Duitsland), Lorraine (Frankrijk) en Luxemburg. Inmiddels doen ook Rijnland-Palts (Duitsland) en Wallonië (België) mee.

De SAARLORLUX bijeenkomsten worden al sinds 1969 jaarlijks georganiseerd. En er waren al vaker activaties van speciale roepletters, maar dit jaar kwamen de roepletters LX8SAR voor het eerst in de lucht.

QRP-CWDit jaar waren Alex (PD0ADV) en Henk (PD0HLA) aanwezig voor Nederland. Henk geeft ons de volgende terugblik op dit internationale evenement:

PD0ADV-DigitaalHet was een geslaagd weekend in Luxembourg. Er zijn veel verbindingen gemaakt. Ik (Henk) heb mij vooral geconcentreerd op Nederland op alle banden.

In de avonduren was 40 meter volledig open. Alleen was het wel jammer dat er vaak moeilijk tussen te komen is voor een QSK’er. Op 20 meter kwamen de Nederlanders ook goed door de enkeling die ik er sprak gaf aan dat we hard waren. (9+ q5) Maar ook hier was het lastig er tussendoor te komen.

PSK31We werken daar met onze eigen radio apparatuur en antennes zoals meegenomen uit Nederland.

Even een korte opsomming van ons instrumentarium:

  • Yaesu FT-3000 met maximaal 100 Watt.
  • Yaesu FT-897 met maximaal 100 Watt.
  • 8 elements opti-beam zelfbouw door LX1CU, 12 meter hoog van af de grond.
  • Hi End Fed 5-bander, 20 meter lang, tot 200 Watt belastbaar, 6 meter hoog.
  • Hi End Fed 3-bander, 11 meter lang, tot 200 Watt belastbaar, 6 meter hoog.
  • Diamond X200 voor de 2 meter en 70 cm banden, 7 meter hoog.
  • Icom E80D voor D-Star via de repeaters van Luxemburg.

homade optiDe organisatie van dit weekend was tot in de perfectie verzorgd. BBQSlaapplaatsen, was gelegenheid, etc. Maar dat was geen verrassing, want alle SAARLORLUX weekenden zijn altijd zeer goed verzorgd en voorbereid.

’73 van PD0HLA, Henk

Saarland Lorraine Luxemburg